Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Véget ért a tanév

Elbúcsúztak iskolájuktól a kerületi nyolcadikosok

2019. június 14. péntek

Idén is elérkezett a nap, amikor több száz józsefvárosi diák életének egyik fontos állomásaként búcsút mondott az általános iskolának. Június 14-én, pénteken befejeződött a 2018/19-es tanév, utoljára csengettek ki a nyolcadik osztályosoknak. A végzősök virágcsokrokkal és lufikkal a kezükben végigsétáltak az ünneplőbe öltöztetett termeken, folyosókon, elköszöntek tanáraiktól és fiatalabb társaiktól, hogy a nyári szünet után új céljaik felé induljanak.

Többek között a Németh László Általános Iskolában is felhangzott az utolsó csengetés dallama. A nyolcadikosok a népszerű ballagási dalokat énekelve érkeztek meg az iskolaudvarra, ahol diáktársaik mellett tanáraik, szüleik és a meghívott vendégeik várták őket. Az ünnepség részeként Kozák József Az én iskolám című költeményéből, illetve a Légy jó mindhalálig című musicalből is hallhattak részleteket a jelenlévők.

A nyolcadikosok búcsúbeszédükben felidézték az elmúlt évek néhány örömteli és küzdelmes pillanatát. Köszönetet mondtak tanáraiknak, szüleiknek a szeretetért és a támogatásért, majd ünnepélyesen átadták az iskolazászlót a hetedikeseknek. „Méltó hordozói leszünk a zászlónak” – hangzott a jövő tanévben búcsúzó osztály ígérete.

Schrancz Sándorné igazgatónő a jutalmak átadása után Ady Endre soraival köszönt el a ballagóktól: „Nem kívánom senkitől, hogy csodás dolgot tegyen, de joggal elvárom mindenkitől, hogy mindig ember legyen.” Az ünnepség zárásaként a végzősök egy-egy kék lufit is szélnek eresztettek.

A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola is ballagási dalokkal telt meg. A nyolcadikosok az iskolától, az iskola a nyolcadikosoktól búcsúzott. Mint minden évben, most is virágillat lengte be a szépen feldíszített folyosókat, a kisebb diákok fel-felkiáltottak, hogy „Jönnek!” Az udvari ünnepségen pedig szülők ölelgették büszkén a gyerekeiket, virágcsokrokkal és lufikkal ajándékozták meg őket.

A ballagási műsor részeként a hetedik osztályosok felidézték a közös emlékeket: kirándulásokat, táborokat, versenyeket és a mindennapi élményeket. Ezt követően a végzősök osztottak meg néhány jó tanácsot fiatalabb társaikkal, majd felkötötték szalagjukat az iskola zászlajára, ezzel örökre beírva magukat az iskola történetébe.

Az igazgatónő, Filep Mária útravalóul meghatározó élményeket kívánt a ballagóknak.

Fotó: Ványi Ákos, Huszár Boglárka/Józsefváros újság

Szöveg: Tukács Orsolya, Beleznai Csenge

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben