Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A hazaszeretet a nemzet közös nevezője kell legyen

Honvédelmi családi nap az Orczy-parkban

2019. június 17. hétfő

Lövészet, íjászat, vívás, evezés, birkózás… csak néhány azok közül a honvédelmi sportok közül, amelyeket június 16-án lehetett kipróbálni az Orczy-parkban megtartott családi napon. A Honvédelmi Sportszövetség rendezvényén emellett darus tűzoltókocsi, állatsimogató, koncertek és hagyományőrzők várták az érdeklődőket. A magyar zászlót és a szövetség lobogóját ejtőernyősök juttatták el a helyszínre.

„Két és fél évvel ezelőtt alakult a Honvédelmi Sportszövetség, amelynek a célja, hogy megszólítsa a a fiatalokat a honvédelmi sportokon keresztül” – mondta el lapunknak a szövetség elnöke.

Simicskó István hozzátette: szeretnék értékes, tartalmas programokkal megszólítani a családokat, hogy azok ilyen módon kötődjenek a honvédelemhez, hiszen a hazaszeretet a nemzet közös nevezője kell legyen. „Ez a program erről szól, hogy ismerjük az értékeinket, és a sportokon keresztül növelni tudjuk fizikai, szellemi állóképességünket is” – hangsúlyozta.

A család minden tagja megtalálhatta a szórakozását az Orczy-parkban rendezett családi napon. A Ludovika főépülete mögötti alakulótér körüli sátrakban honvédelmi felszerelésekkel, sportokkal lehetett megismerkedni, mialatt a színpadon koncertek szórakoztatták a jelenlévőket.

A kisebbeket a mászófal és az akadálypálya mozgatta át, a nagyobbak airsoft és lézerfegyveres lövészetet próbálták ki, valamint a tájékozódási versenyen vehettek részt. Népszerű volt a katasztrófavédelem darus kocsija is, amelynek kosara 30 méteres magasságba emelte a vállalkozó kedvűeket.

A hagyományőrzők az első világháborús uniformist és felszerelést mutatták be, valamint a hungarikumok gyűjteményét is meg lehetett tekinteni, és sokan meglátogatták az állatsimogatót, ahol lovaglásra is volt lehetőség. 

A program megnyitójára ejtőernyősök juttatták el a magyar lobogót és a szövetség zászlaját.

Fotó és szöveg: Bányai Rudolf/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben