Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Most a Losin és JEGYMI-n a sor

Megújuló sportudvarok Józsefvárosban

2019. június 17. hétfő

A Losonci Téri Általános Iskola év elején megújult tornaterme után most a suli sportudvarán a sor — a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskola (JEGYMI) sportudvarával együtt mindkét helyen rövidesen megindulnak a felújítási munkálatok. A beruházás Józsefváros önkormányzata és a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) közreműködésével valósul meg, az MKSZ által meghirdetett Országos Tornaterem Felújítási Program keretében.

Kerületünk újabb sikeres pályázatokat nyújtott be a meghirdetett programra, melyekkel két iskola sportudvara újulhat meg a közeljövőben. A június 17-ére összehívott képviselő-testületi ülésen arról szavaztak a képviselők, hogy kerületünk állja vállalásait, amelyek értelmében a költségek 30 százalékát Józsefváros önkormányzata finanszírozza és kötelezettséget vállal a létesítmények fenntartására.

A Sára Botond polgármester által benyújtott előterjesztést a testület egyhangúlag elfogadta, így a Losi sportudvara a tervek szerint 48 millió, míg a JEGYMI-é közel 37 millió forint ráfordítással korszerűsödne a nyár folyamán. A megállapodás szerint ebből, a kerületünk által vállalt önrész mellett a fennmaradó összeget a Magyar Kézilabda Szövetség biztosítja, amiért cserébe az átadástól számított egy éven keresztül használhatja a sportudvarokat, heti hat órában.

A Losonci téri iskola és a Tolnai utcai JEGYMI sportudvara új gumiborítást kap a munkálatok során, míg ez utóbbi jelentősen ki is bővül, és a mostani pályát körülvevő kavics elszállításra kerül.

Mint már arról korábban beszámoltunk, az MKSZ és az önkormányzat összefogásával modernizálták kerületünkben a Németh László Általános Iskola, a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium, a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, valamint a Losonci téri Általános Iskola tornatermét, de megújult a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola tornaterme és sportpályája, illetve a Deák Diák Általános Iskola kis és nagy tornaterme is.

A vezető kép illusztráció. 

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben