Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Józsefvárosban is számos izgalmas program várja a látogatókat

Hamarosan ismét itt a Múzeumok Éjszakája

2019. június 18. kedd

Idén immár 17. alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája, mely évről évre országszerte több száz intézményben várja a közönséget több ezernyi izgalmas programmal. Idén június 22-én este és éjszaka nyitják ki kapuikat a múzeumok. Budapesten belül, így Józsefvárosban is számos izgalmas lehetőség közül választhatunk ezen a különleges szombati napon.

Az idei Múzeumok Éjszakájának kiemelt témája a digitalizáció és az utazás, a fővároson belül ezen az éjszakán egységes karszalagokkal látogathatók a rendezvényhez csatlakozó múzeumok. Kerületünkben idén nyolc helyszínre látogathatunk el a Múzeumok Éjszakáján. Az Art Brut Galéria egyebek mellett a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által szervezett képzőművészeti pályázat díjazottjainak kiállításával és alkotóműhellyel várja az érdeklődőket.  Az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeumban diákszínházi előadások várják a belépőket, a Rendőrmúzeumban pedig többek között rendőrségi gépjárművek és helikopter szimulátor kipróbálására, kutyás és lovas bemutatók megtekintésére nyílik lehetőség. 

A Fiumei úti sírkert és Nemzeti Emlékezet Múzeuma tematikus sétákkal, filmvetítésekkel és gyermekprogramokkal csábít, a Magyar Nemzeti Múzeumban egyebek mellett időszakos kiállítások, kincskeresés, színházi tárlatvezetés, középkori páncél- és fegyverbemutató, illetve tangóest várja a közönséget, míg a Magyar Természettudományi Múzeumban Nagy felfedezők nyomába eredve járhatják be képzeletben a Földet a látogatók. A Keleti pályaudvar személykocsiműhelyében többek között vasúti daruval, segélynyújtó gépkocsival, vegyi elhárító gépkocsival ismerkedhet meg a közönség, míg az MTVA – Rádió- és Televíziótörténeti Muzeális Kiállítóhelyen a régmúlt rádiós és televíziós eszközei lesznek megtekinthetők.

Fotó: Józsefváros újság/archív

Szöveg: Tukács Orsolya

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben