Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Percek alatt kattant a bilincs az elkövető karján

Józsefvárosi lakos segített a rabló elfogásában

2019. június 18. kedd

A Práter és Szigony utca sarkán telefonált a környéken lakó Veres Viktor, amikor kilépett a dohánybolt ajtaján egy férfi késsel a kezében, majd rögtön utána az eladó, azt kiáltva: „kirabolták a trafikot!” A józsefvárosi férfi a menekülő rabló nyomába eredt és a lélekjelenlétének, illetve a rendőrök hatékonyságának köszönhetően pár perc múlva már kattant is a bilincs az elkövető karján.

„Éppen telefonáltam a trafik ajtaja előtt, amikor kiabálást hallottam bentről, majd kijött onnan egy férfi késsel a kezében” – mondta lapunknak Veres Viktor.

Egy járókelő az elkövető elé állt, de a szúrófegyver láttán meghátrált, és a rabló menekülni kezdett az Üllői út felé. Hősünk nem habozott, felhívta a józsefvárosi rendőröket, és a menekülő férfi után eredt. Biztonságos távolságból folyamatosan jelezte, hogy merre megy a tettes. A térfigyelő központban Szabó Endre közterület-felügyelő a kamerák képein követte az elkövető mozgását. 

„A rabló átvágott az Üllői úton a IX. kerületbe, ott már mindenhonnan jöttek a rendőrök” – mesélte Veres Viktor, aki megmutatta nekik, hogy melyik átjáróba futott be a tettes, akit a másik oldalon már vártak az egyenruhások. Az esetről korábban itt írtunk. 

Fotó:Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Bányai Rudolf

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben