Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Bármiről, kötetlenül, őszintén

Beszélgetés a BKIK és az önkormányzatok kapcsolatáról

2019. június 19. szerda

Félévzáró eseményen értékelte ki a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) az idei év eddigi eredményeit június 18-án, amelyre több önkormányzat képviselőjét invitálták meg székházukba. Józsefváros önkormányzatát Görhöny Ádám alpolgármester képviselte, aki elmondta, ahogyan eddig is, úgy a jövőben is mindent megtesznek a helyi vállalkozások fejlesztéséért, hiszen az önkormányzatnak is elemi érdeke, hogy jó helyzetben legyenek a kerületben a gazdasági szféra szereplői.

Ebben az évben született az a kezdeményezés — amely a BKIK Ipari tagozatának elnökéhez, Zsabka Zsolthoz köthető – mely szerint a Kamara képviselői vegyék nyakukba a várost, és kerületről kerületre járva vegyék fel a személyes kapcsolatot a helyi vezetőkkel és vállalkozókkal.

Ennek a konzultációnak eredményeit volt hivatott összegezni a most megrendezésre került rendhagyó beszélgetés, ahol meghívott előadók mellett Józsefváros önkormányzatát Görhöny Ádám alpolgármester, a XVIII. kerületet Ughy Attila polgármester, Soroksárt Weinmann Antal alpolgármester, Kőbányát Marksteinné Molnár Julianna, a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság elnöke, míg Újbudát Kerékgyártó Gábor vállalkozásfejlesztési tanácsnok képviselte.

Görhöny Ádám elmondta, Józsefváros önkormányzatának napi, élő kapcsolata van a Kamarával, és annak kerületi tagcsoportjának elnökével, Bonyhády Elekkel, aki tanácsaival segíti a döntéshozatali munkát. Emlékeztetett, a BKIK által elindított, havonta megrendezésre kerülő kötetlen eszmecserének februárban a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ (H13) adott helyett, amelyet a fiatal, kezdő vállalkozók felkarolása céljából hozott létre az önkormányzat, és amelynek inkubációs programja már több vállalkozást állított pályára az elmúlt években.

Az alpolgármester hozzátette, a versenyképesség növelése, a kedvező gazdasági környezet megteremtése mellett a lakossági és vállalkozói érdekek összehangolását tartja legfőbb feladatuknak, amelyért csakúgy, mint eddig, a jövőben is mindent megtesznek.

Az eseményen kerületünk képviseletében megjelent Bozsik István, a BKIK helyi tagcsoportjának alelnöke, polgármesteri főtanácsadó, valamint Zékány Zoltán, a H13 szakmai igazgatója is.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

Szöveg: Zékány János

Legfrissebb

Egy csipetnyi Óceánia

A fűtőberendezések karbantartására figyelmeztet a katasztrófavédelem

160 éve készült el az újjávarázsolt Berzsenyi-szobor a Múzeumkertben

Új polgármester és képviselő-testület Józsefvárosban

Nyolcadik alkalommal választ önkormányzatokat az ország

Átadták az új játszóteret a Múzeumkertben

Újabb két dombormű a Muzsikus cigányok parkjában

Facebook

Józsefváros Újjáépül