Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Beszélgetés Kocsis Máté országgyűlési képviselővel

Józsefváros jól jár az ország új költségvetésével

2019. június 19. szerda

Ma kezdődött a parlamentben a 2020-as központi költségvetés általános vitája. Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), Józsefváros országgyűlési képviselője és Sára Botond (Fidesz-KDNP) polgármester számos ügyet visz tovább, az ezekhez szükséges források a büdzsében is megjelennek.

„Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő kerülete Józsefváros, amire mindenki büszke lehet, de még mindig számtalan kihívás áll előttünk” – mondta lapunknak Kocsis Máté, aki jelezte: áttekintették a polgármesterrel, melyek a soron következő legfontosabb feladatok.

„A józsefvárosiak a biztonság, a gyermekvállalás és a város fejlődése szempontjából is jól járnak az ország költségvetésével” – összegzett a politikus, kifejtve például, hogy további 100 milliós állami forrás jut a biztonság növelésére.

Mivel a 2020-as büdzsé a családok támogatásának költségvetése, az ezzel kapcsolatos helyi igényeket is felmérték. „Új parkolóhelyeket alakítunk ki a szülészeti klinikánál és folytatódik a bölcsődék, óvodák megújítása is. Utóbbira további 200 millió forintot kap majd a kerület” – részletezte.

Kocsis Máté kitért arra is, hogy végre befejeződik a főtér teljes körű felújítása: elkészül a Horváth Mihály tér templom felőli oldala, emellett pedig 620 millió forint állami támogatás ad újabb lendületet az önkormányzati bérlakások megújulásának. Hozzátette: felgyorsul a Csarnok negyed program, és belevágnak egy új szociális szolgáltató és gyermekjóléti központ építésébe is.

Kocsis Máté reagált arra is, hogy az ellenzék megnevezte a VIII. kerületi polgármesterjelöltjét, a klubrádiós Pikó Andrást. Mint fogalmazott, ő is Gyurcsány embere, egy vállaltan bevándorláspárti, és ugyanazok a bukott SZDSZ-es, MSZP-s politikusok állnak mögötte, akik régen tönkretették, lezüllesztették és eladósították a kerületet. „Józsefváros az elmúlt években éppen azért tudott sokat fejlődni, mert már rég lezárta a sötét, korrupt, baloldali korszakát. Meg kell védenünk tőlük a közösen elért eredményeket” – szögezte le a parlamenti képviselő.

Fotó: Józsefváros újság/archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben