Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia

Egy edzőterem, ahol a bajnokokat nevelik

2019. június 21. péntek

Józsefváros szívében, a Lovassy László utcában megbúvik egy kis edzőterem, a Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia, ahol nemcsak a magyar csapat európa-bajnoki keretének egy része, hanem az óvodásoktól a felnőtt korosztályig profik és lelkes amatőrök csiszolják kick-box tudásukat.

„Két és fél évvel ezelőtt, az önkormányzat segítségével költöztünk a kerületbe, és nagyon jól érezzük itt magunkat” – meséli lapunknak Zrínyi Miklós VI. danos mesteredző. Az egyesület névadója azzal folytatja, a fő profiljuk ugyan a kick-box, de mellette kettlebellt és köredzést is tartanak.

Már az egészen kicsik is mehetnek hozzájuk, a legfiatalabb az óvodás korosztály, akiknél leginkább a sport szeretete, az egészséges életmód, a helyes testtartás elsajátítása a cél. Az iskolások és felnőttek körében már komolyabb célkitűzéseik vannak: több utánpótlás és felnőtt válogatottjuk is van. „Nemrég ért véget az utánpótlás magyar bajnoki döntő: az egyesületünk jól szerepelt, nyolcan kerültek be az Európa bajnokságra készülő válogatott keretbe. A versenyekre készülő tagok mellett azonban sokan járnak inkább csak a sport szeretetéért, a megfelelő kondíció fenntartásáért a kick-box edzésekre.”

A jövőről szólva Zrínyi Miklós elmondta, versenyzőik készülnek az augusztus végi utánpótlás Európa-bajnokságra, majd hozzátette: várnak mindenkit az edzőtermükbe, aki szeretné kipróbálni magát a sportágban. 

Fotó: Huszár Boglárka

Szöveg: Bányai Rudolf

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben