Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Járási Közbiztonsági Fórum

Még határozottabb fellépést kér a polgármester drog- és hajléktalanügyben

2019. június 21. péntek

Ahogyan az évente két alkalommal lenni szokott, újra Járási Közbiztonsági Fórumot szervezett a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitánysága azzal a céllal, hogy a résztvevők megoszthassák közbiztonsággal kapcsolatos tapasztalataikat, javaslataikat. A Polgármesteri Hivatalban június 21-én megtartott eseményen Sára Botond polgármester és Molnár Gábor alezredes, józsefvárosi rendőrkapitány válaszolt a meghívott intézmények, civil és egyházi szervezetek képviselőinek kérdéseire, felvetéseire.

„Mozgalmas időszak van mögöttünk” — kezdte beszámolóját Molnár Gábor józsefvárosi rendőrkapitány. „Körzeti megbízotti iroda került átadásra a Práter utcában, amelyik már az ötödik a kerületben, teljesen megújult az józsefvárosi akciócsoport, ami új taktikával hatékonyabban tud fellépni főként a kábítószer-kereskedők és a sorozat-bűncselekményeket elkövetők ellen.

Emellett jól sikerült Rendvédelmi napot tartottunk az önkormányzat és a katasztrófavédelemben dolgozók közreműködésével iskolások, óvodások és szülei részére” – sorolta a kapitány. „Nagy segítséget nyújt az önkormányzat, anyagi támogatásban nincs hiány” – foglalta össze az elmúlt fél év eseményeit Molnár Gábor.

„Először is szeretném megköszönni a kerületi rendőrkapitányság minden dolgozójának a munkát, amit a kerület biztonsága érdekében végeznek. Az önkormányzat – ahogyan eddig, úgy a jövőben is – mindent megtesz, hogy biztosítsa a munkavégzéshez szükséges körülményeket” – kezdte köszöntőjét Sára Botond.

„Két dolgot szeretnék Önöktől kérni: egyrészt fordítsanak nagy erőket a droggal kapcsolatos bűncselekmények felderítésére és felszámolására, másrészt járjanak el az életvitelszerűen közterületen tartózkodás tilalmának érvényre juttatásában, hiszen a hajléktalan emberek érdemi segítséget mégis csak a hajléktalanszállókon kaphatnak, nem az utcán. Ez a két terület befolyásolja ma legjobban a kerületi lakosok biztonságérzetét, így ezekben kérünk Önöktől még az elmúlt évekhez képest is egy kicsit nagyobb erőfeszítést” – emelte ki a polgármester.

Sára Botond egy, Horváth Mihály téren huzamosabb ideje tartózkodó hajléktalan ügyére reagálva elmondta, kilenc hajléktalanszálló található kerületünkben, amelyek állami finanszírozásból működnek, így ezek egyike érdemi segítséget nyújthatna a visszatérő probléma ügyében.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben