Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az új csomag jobban tükrözi a babák és mamáik igényeit

Megújult babacsomag a józsefvárosi újszülötteknek

2019. június 25. kedd

„2016 decemberében döntöttünk arról, hogy a Józsefvárosban élő újszülöttek egyszeri születési támogatását – az 5000 forint értékű vásárlási utalványt – egy 10000 forint értékű babacsomaggal egészítjük ki, amit a családok automatikusan megkapnak az első védőnői látogatás alkalmával" - mondta el lapunknak Sára Botond polgármester. Az ajándékcsomag idén júniustól megújult külsővel és tartalommal kényezteti a mamákat és babáikat.

Józsefváros családbarát önkormányzat, ezért elkötelezett a családok támogatása mellett. Többek közt fontosnak tartja, hogy segítse és egyben meg is ajándékozza az újszülöttel bővülő, a kerületben állandó lakcímmel rendelkező családokat: 2017. január 1-től az addig 5000 forint értékű támogatás mellé egy 10 ezer forint értékű babacsomagot is biztosít az arra jogosultaknak. Annak érdekében, hogy a támogatás feltétlen eljusson az illetékesekhez, a szülők automatikusan megkapják azt az első védőnői látogatás alkalmával, de legkésőbb a gyermek születését követő három hónapon belül.

Az utalvány a kijelölt patikákban vásárolható le bármilyen babaápolási szerre, az ajándékcsomag tartalma pedig a csecsemő számára szükséges holmikat tartalmaz: eldobható és textil pelenkát, takarót, fürdőlepedőt, nedves törlőkendőt, hőmérőt, valamint egy lenge pamutsapkát, ami a nyáron is jó szolgálatot tesz a szelesebb időben. A kis fejfedő idei újítás: korábban előkét tartalmazott a csomag, azt cserélték le, mivel a visszajelzések és a tapasztalatok alapján ezt sokkal praktikusabbnak, kihasználhatóbbnak találták – árulta el lapunk Csősz Katalin, a Szent Kozma Egészségügyi Központ vezető védőnője. Hozzátette: az anyákra való tekintettel, rájuk is nagyobb figyelmet fordítva, szintén ez évi újdonság, hogy az ajándék eddigi kartoncsomagolása helyett környezetbarát vászon, gyermekmintás pelenkatáskában kerül kiosztásra, ami meglehetősen nagy népszerűségnek örvend.

A csomag a babakelengyén és az édesanyához intézett polgármesteri köszöntő levélen kívül, tartalmaz még egy hűtőmágneses útmutatót a hozzátáplálás szabályairól, ahogyan azt a kerületi védőnők ajánlják.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Imre Zsófia

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben