Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az önkormányzat várja a józsefvárosiak véleményét

Lakossági egyeztetés az új kerületi építési szabályzatról

2019. június 26. szerda

Készül az új kerületi építési szabályzat és szabályozási terv a Palotanegyedre, a Ganz negyedre, a Tisztviselőtelepre, a Népszínház negyedre, Kerepesdülőre és a Százados negyedre. Az önkormányzat számít a lakosok, illetve lakóközösségek képviselőinek a véleményére, építő javaslatára a tervezettel kapcsolatban, ezért lakossági egyeztetést hirdetett július 2-ra.

A Józsefvárosi Önkormányzat a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Kormányrendelet alapján készítteti Józsefváros Kerületi Építési Szabályzatát és Szabályozási tervét a fent megjelölt területekre vonatkozóan.

A tervezetek valamint a jelenleg is hatályos, Józsefváros Kerületi Építési Szabályzatáról (JÓKÉSZ) szóló 66/2007. (XII.12.) önkormányzati rendelet elérhető a Józsefváros honlapján itt és itt.

Az önkormányzat a lakosok és képviselőik véleményére és építő javaslataira is számít a fenti tervezetekkel kapcsolatban. A partnerségi tervben megfogalmazottak alapján a kerületi civil szervezetekkel, gazdálkodó szervezetek és mérnök-szakmai szervezetek képviselőivel, elismert egyházi és vallási tevékenységet végző szervezetek képviselőivel, valamint az államigazgatási szervekkel az egyeztetés lakossági fórum keretében zajlik, amelynek időpontja július 2., 17 óra. A helyszín: Baross utca 63-67., 300. terem.

Írásbeli észrevételt, javaslatot – név, lakcím és/vagy e-mail cím megadása mellett – a Városépítészeti Irodának címezve lehet megfogalmazni 2019. július 31-ig. Annak érdekében, hogy észrevételeit, javaslatait figyelembe vehessék, azt kérik, hogy küldje el azokat az alábbi elérhetőségek valamelyikére:

Postai úton: Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat, Városépítészeti Iroda

1082 Budapest, Baross utca 63-67., vagy e-mailben: partnersegi@jozsefvaros.hu 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben