Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A járókelők odafigyelése is szükséges

Figyelemfelkeltő feliratok kerültek az új kukákra és környékükre

2019. július 04. csütörtök

„Használd a jövőért!”, „Dobd bele, mi gyűjtjük helyetted!”, „Köszönjük, hogy segítesz tisztán tartani Józsefvárost!”, és hasonló figyelemfelkeltő feliratok kerültek százhúsz frissen telepített kukára kerületszerte. Így már nem lehet kifogás, hogy nem vesszük észre a szemeteseket! Sára Botond polgármester kiemelte: a köztisztaság javítása érdekében a közterületek takarítása mellett fontos a járókelők figyelmeztetése is.

A közelmúltban kihelyezett 140 új, nagyméretű szemetesből a terekre, utcákra telepítettekre – összesen 120 kukára – figyelemfelkeltő táblák kerülnek, valamint friss aszfaltfeliratok hirdetik a forgalmasabb utcaszakaszokon, hogy húsz méter múlva szemeteshez érkezik az arra járó.

Sára Botond polgármester az akcióval kapcsolatban lapunknak elmondta: a tavalyi évhez hasonlóan az önkormányzat idén is kiemelt figyelmet fordít a köztisztaság javítására. Mint hangsúlyozta: erre a célra költségvetési forrást biztosítanak, valamint eszköz és személyi kapacitás bevonásával is hozzájárulnak ahhoz, hogy a kerület még tisztább legyen. A polgármester hozzátette: már vannak látható eredmények, de van még mit tenni. Rávilágított, hogy nem elég rendszeresen takarítani a közterületeket, a járókelőket is figyelmeztetni kell a köztisztaság fontosságára, környezetük tisztán tartására. A kihelyezett feliratok ezt a célt szolgálják.

Lakossági észrevételeket is figyelembe vettek

Sára Botond leszögezte: az önkormányzat elkötelezett a köztisztaság javításában, ezért minden lehetőséget számba vesz. A kerület száznegyven új, modern szeméttárolója is részben a lakossági egyeztetések alapján került kihelyezésre. Az igények szerint mindegyik 90 literes – a korábbiaknál nagyobb szemétmennyiség tárolására alkalmas – és zárható fedéllel ellátott, mely egyebek mellett azt a célt is szolgálja, hogy ne ázzon el a szemét, valamint a szél ne fújja szét a hulladékot.

A telepített kukák közül húsz darab a józsefvárosi játszóterekre került, ezek balesetvédelmi szempontból lekerekített formát kaptak.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Beleznai Csenge

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben