Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

22 óra után nem lehetnek bulik

A legmagasabb jogi fórumon vesztett pert az Auróra üzemeltetője az önkormányzattal szemben

2019. július 04. csütörtök

Elutasította a Kúria a józsefvárosi Auróra Klub üzemeltetőjének a Magyar Helsinki Bizottság közreműködésével benyújtott felülvizsgálati kérelmét. Ez azt jelenti, hogy a legmagasabb fellebbviteli fórumon is az önkormányzat által képviselt lakossági akarat győzött: 22 óra után továbbra sem lehetnek bulik, amelyek zavarnák a környéken élők nyugalmát.

Az Auróra klub környékén lakók kezdeményezése alapján, a vonatkozó szabályozás rendelkezéseinek megfelelően Józsefváros jegyzője visszavonta az Auróra Kioszk éjszakai nyitvatartási engedélyét – közölte 2018. szeptember 28-án a Józsefvárosi Önkormányzat Sajtóirodája. A közleményben akkor az is szerepelt, hogy a Hatósági Ügyosztály munkatársai a határozatot aznap a helyszínen kézbesítették.

Az üzemeltető a Helsinki Bizottság által biztosított jogi képviselővel a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz fordult, és kérte a jegyző határozatának megsemmisítését, de a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság márciusban elutasította a keresetet. A Helsinki Bizottság akkor azt közölte, hogy nem hagyják annyiban, és a Kúriára viszik az ügyet.

A fellebbviteli fórum a felülvizsgálati kérelmet is elutasította.

Fotó: Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben