Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

52 praxisból idén már 49-en vették igénybe a támogatást

Eszközpályázattal segíti a háziorvosokat az önkormányzat

2019. július 05. péntek

Háziorvosi eszközpályázatról írt alá megállapodást a Józsefvárosi Önkormányzat nevében Sára Botond polgármester és a Szigony utcai háziorvosi rendelő egyik orvosa, Dr. Gyurkovics István. Az eszközbeszerzésekre irányuló pályázat 350 ezer forintos vissza nem térítendő összeget biztosít az igénylő számára. Az önkormányzati támogatást 2018 óta, évente egyszer vehetik igénybe a Józsefvárosban praktizáló körzeti orvosok.

„A józsefvárosiak egészségbiztonságának növelése érdekében 2016 nyarán fogadta el a képviselő-testület azt az előterjesztést, amellyel a városvezetés háziorvosi életpályamodell programot indított útjára. A program a mindennapi működés támogatása mellett olyan természetbeni juttatásokat is kínál, amivel városrészünk versenyképesebb tud lenni más városokhoz, kerületekhez képest” – mondta el lapunknak Sára Botond. A polgármester hozzátette, hogy a modell kettős célú: egyfelől a kerületben tartja a praktizáló háziorvosokat és ide vonzza a nyugdíjba vonulók utánpótlására érkezőket, másfelől biztosítja a lakosság folyamatos, zökkenőmentes háziorvosi ellátását.

Mint azt Sára Botond elmondta: a háziorvosi életpályamodell támogatási rendszere 2018-ban bővült ki egy eszközpályázattal, ami a háziorvosok munkakörülményeinek javítását, és a betegellátási infrastruktúra fejlesztését szolgálja. A pályázat értelmében a kerületi praxisok évente 350 ezer forint összegű vissza nem térítendő önkormányzati hozzájárulásra tehetnek szert – emelte ki a polgármester.

Tavaly a kerületben dolgozó 52 körzeti orvosból mintegy 40-en éltek a támogatás lehetőségével, az idei évben pedig már 49-en. Dr. Gyurkovics Istvánnal, a Szigony utcai rendelő felnőtt háziorvosával a napokban írt alá eszközpályázati szerződést a Józsefvárosi Önkormányzat nevében Sára Botond polgármester.

Mint a körzeti orvostól megtudtuk, már másodszor élt a pályázat adta lehetőséggel. A támogatás segítségével egyre modernebb munkakörnyezetben, korszerűbb eszközökkel dolgozhat, aminek köszönhetően nőtt a betegek elégedettsége, és – ami szintén fontos szempont – csökkent a várakozási idő. Idén – egyebek mellett – egy hordozható EKG, vércukormérő és laptop is szerepel a pályázati listáján.

A doktor arról is beszámolt, mivel nincs kikötés a pályázatban azt illetően, hogy melyik cégtől rendeljenek, ezért az olcsóbb beszállítót választva több eszköz kerülhetett a listájukra.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Imre Zsófia

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben