Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Sibelius Klub a Józsefvárosi Zeneiskolában

Kották a jövőnek

2019. július 08. hétfő

A Józsefvárosi Zeneiskolában 2017-ben elindított digitális kottaíró csoport, a Sibelius Klub az idei tanévben is sikerrel zárta működését. A hangszeres növendékek és tanáraik együtt sajátíthatták el a Sibelius kottaszerkesztő szoftver kezelési alapjait, kezdetekben Kovács Attila, majd Horváth Adrián vendégoktatók irányításával.

A tehetségponti címet további három évre elnyerő, idén is kiválóra akkreditált zeneoktatási intézmény programjához az EMMI Nemzeti Tehetség Programjának két komplex művészeti tehetséggondozó projektje, valamint a Klebelsberg Központ Jó gyakorlatok 2018 elnevezésű pályázata biztosított forrásokat. A szükséges technikai háttér kialakításában a Belső-Pesti Tankerületi Központ jelentős IKT-eszköz támogatással segített.

A havonta megtartott műhelyfoglalkozásokon a Dr. Kovács Géza által kidolgozott zenei munkaképesség gondozó tréninggel frissülhettek fel a diákok és tanáraik, időnként a vállalkozó kedvű szülők is, Rácz Rita magánének tanár vezetésével. Az alapfokú zeneiskolai oktatás kínálatában kuriózumnak számító program a 2019/2020-as tanévben is folytatódik, a növendékek számára ingyenes laptop- és szoftverhasználattal.

Fotó: Józsefvárosi Zeneiskola

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben