Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Négy magyar intézmény az európai rangsorban

A legjobb ötven között a Semmelweis Egyetem

2019. július 08. hétfő

A Semmelweis Egyetem – amelynek legtöbb kara Józsefvárosban található – a 41. helyen áll a Times Higher Education című oktatási magazin friss rangsorában, amely részben hallgatói felmérésen, részben az egyetemi adatszolgáltatáson, statisztikákon alapul. A Europe Teaching Rankings 2019 listáján összesen 258 európai, ezen belül 4 magyar egyetem szerepel – írta az intézmény közleményében.

A rangsor a hallgatói véleményeken - elkötelezettség, ajánlás -, az oktatás biztosításához szükséges erőforrások meglétén - oktató-hallgató arány, oktatók közleményeinek száma -, az oktatás eredményességén - diplomázási arány, piacképes tudás -, valamint az oktatási környezeten - nemek aránya, nemzetközi és Erasmus+ programban részt vevő hallgatók aránya - alapul. A Semmelweis Egyetem ez utóbbiban érte el a legjobb eredményt.

A magyar felsőoktatási intézmények közül a Semmelweis végzett az élen (41. hely), a Szent István Egyetem a 126-150. helyen, a Debreceni Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem pedig a 151-200. helyen áll a rangsorban, a listát az Oxfordi Egyetem vezeti. A rangsor 2018-ban indult, pilot jelleggel.

Fotó: Józsefváros újság/archív

Forrás: MTI

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben