Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kiváló adottsággal rendelkezik a beruházási terület

Kétszázmillió forint a józsefvárosi strand előkészítésére

2019. július 11. csütörtök

Egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy az egykori józsefvárosi pályaudvar területére tervezett tízmedencés strand- és gyógyfürdő megvalósuljon. A beruházás előkészítési munkáihoz a kormány most 200 millió forint támogatást biztosított. A koncepciótervek szerint – amelyeket Kocsis Máté, kerületünk országgyűlési képviselője és Sára Botond, Józsefváros polgármestere korábban mutatott be – a területre egy gyűrű formájú fürdőt álmodtak meg gyógyászati-, és gyermekrészleggel, valamint élményfürdővel.

A szakvélemények szerint a volt józsefvárosi pályaudvar alatt 1300-1400 méter mélyen 70-72 Celsius fokos hőmérsékletű víz található, amelynek összetétele megegyezik a Széchenyi és Paskál fürdő alatt lévő vízzel.

Kocsis Máté, kerületünk országgyűlési képviselője korábban azt mondta: a belső-pesti kerületeket tekintve nincs elérhető közelségben strand a pesti oldalon, éppen ezért az egész főváros szempontjából értékes és turisztikailag vonzó lesz a beruházás. Sára Botond szerint a volt józsefvárosi pályaudvar – amely jelenleg barnamezős terület – kiváló adottságokkal rendelkezik. A polgármester úgy vélekedik, hogy az előzetes vizsgálatok alapján a terület alkalmas lenne egy strand létesítéséhez, és a felmérések szerint a józsefvárosi lakosok szívesen igénybe vennék a szolgáltatást.

A koncepciótervek szerint a strandon egy gyűrű alakú fürdőépület helyezkedne el, amelynek közepén egy nyitott udvar lenne. A létesítményben helyet kapna egy egész évben működő gyógyászati részleg, élményfürdő, gyermekrészleg, nyári strandrész, szaunák és gőzkamrák, valamint kiszolgáló egységek. A tízmedencés fürdő mintegy ötszáz fős befogadóképességgel rendelkezne, amelyhez 200 állásos gépkocsi- és 200 állásos kerékpártároló tartozna.

A Magyar Közlöny július 10-ei számában jelent meg, hogy a beruházás előkészítésének támogatására kormányhatározat szerint 200 millió forintot rendelnek.

Fotó: Józsefváros újság/archív, illetve látványtervek

Szöveg: Bányai Rudolf 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben