Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Munkálatok a Bezerédj és a Hock János utcában

Sára Botond: Folyamatosak az út- és járdafelújítások

2019. július 12. péntek

Bőven akadt munkája kerületünk 2010-ben megválasztott vezetésének, hiszen köztereink állapota igencsak hagyott kívánnivalót maga után az évtizedes elhanyagoltságnak köszönhetően. A munka el is indult: lépésről lépésre újulnak meg a parkok, utcák, terek, épületek, Józsefváros kezdi beérni magát és a belváros kevésbé mostoha sorsú kerületeit. Ennek a megújulásnak részeként nyáron új burkolatot kap a Hock János utca teljes hosszában, és a Bezerédj utca a Kiss József utca és a II. János Pál pápa tér közötti szakasza is.

Sára Botond a kerületben lezajlott útfelújításokkal kapcsolatban elmondta, a Józsefvárosi Önkormányzat 2015-ben elfogadott egy 22 útszakaszt magában foglaló felújítási programot, amelynek legnagyobb részét már teljesítették is. Mindössze három útszakasz elkészültére kell még kicsit várniuk a józsefvárosiaknak, ennek oka a Corvin beruházást érintő magasépítés elhúzódása. A Tömő utca egyik szakaszát már sikerült megépíteni, de az első, kockaköves szakasz továbbra is jelentős építési forgalmat bonyolít, így az út újjáépítése még nem kezdődhetett el. A Leonardo da Vinci utca felújítása pedig várhatóan elindul még az idei évben.

A polgármester azt is elmondta, hogy az útfelújítások mellett elkülönítettek egy 100 millió forintos keretet, amelyet járdák felújítására használhat fel kerületünk.

A most zajló munkálatok során a Hock János utcában új aszfaltréteg kerül beépítésre és mindkét oldalon új járda épül, míg a Bezerédj utcának a Kiss József utca és a II. János Pál pápa tér közötti szakaszának teljes pályaszerkezete megújul a járdákkal együtt.

Emellett a csatornarekonstrukció során megoldódik az út víztelenítése és a lakóházak szennyvízelvezetése is, az ereszcsatornák pedig közvetlenül a csatornagerincre lesznek bekötve.

A Bezerédj utcában az érintett útszakaszon található a Leövey Klára Görögkatolikus Gimnázium, Közgazdasági Szakgimnáziuma és Szakközépiskola főbejárata is, ahol ötletes újításként úgynevezett „Kiss and ride” zóna kerül kialakításra. Az angol nyelvű elnevezés egy olyan parkolóhelyet takar az oktatási intézmény kapujánál, ahová beállva a szülő egy gyors puszit követően biztonságosan ki tudja tenni gyermekét, és továbbhajthat anélkül, hogy megállásával torlódást okozna.

A felújítással kapcsolatban Sára Botond polgármester elmondta: a Bezerédj utca Józsefváros egyik utolsó macskaköves utcája volt, a rekonstrukciót pedig kifejezetten az iskolaszünetre időzítették, amely a tervek szerint be is fejeződik a tanév kezdetéig.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Zékány János

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben