Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Együtt Józsefváros vállalkozóiért

Megállapodást kötött kerületünk a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével

2019. július 16. kedd

Együttműködési megállapodást kötött Józsefváros önkormányzata az egyik legjelentősebb magyar munkaadói érdekképviseleti szervezet, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezetével. A dokumentum aláírására július 16-án, a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban (H13) került sor, amelyet kerületünk részéről Sára Botond polgármester, a VOSZ részéről pedig Marjay Gyula, a szervezet regionális elnöke látott el kézjegyével. Az együttműködés a vállalkozók ismereteinek bővítésén, a kezdő vállalkozók mentorálásán túl közös szakmai programok szervezését tűzte ki fő céljául.

Sára Botond a megállapodással kapcsolatban elmondta, nagy lehetőség ez a kerületnek, hiszen a VOSZ kiterjedt kapcsolatrendszere és nagyszámú tagsága révén nagyobb nyilvánosságot kap majd Józsefváros gazdaságfejlesztési programja, és egyedülálló vállalkozóbarát intézkedései is, így azok megismerésével a gazdasági szereplők vállalkozásukat kerületünkbe költöztethetik, amivel mindkét fél profitál. Hozzátette: a jövőben a szervezet honlapján is elérhető lesz a városrészünkben hasznosításra váró üzlethelyiségek listája, amelyek majdani kibérlésével tovább élénkül Józsefváros gazdasági élete és bővül a szolgáltatások palettája.

A polgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy vállalkozóink is nyernek az együttműködéssel, amely értelmében szeptembertől a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezetének szervezésében havonta több alkalommal tanácsadáson és előadásokon vehetnek részt a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban, ahol első kézből tájékozódhatnak az őket érintő kérdésekről, jogszabályokról. „Biztatok minden helyi vállalkozót, hogy használja ki ezeket a nagyszerű lehetőségeket!” – mondta a Sára Botond.

Marjay Gyula lapunknak elmondta, a főváros kerületei közül elsőként Józsefvárossal köttetett ilyen stratégiai együttműködés. A szervezet regionális elnöke rámutatott, azért esett városrészünkre a választás, mert az itteni intézkedések ismeretében úgy látják, a városvezetés elkötelezett a gazdaság szereplőinek támogatásában. „Józsefvárosi tagjainktól is azt a visszajelzést kaptuk, hogy jó itt vállalkozónak lenni. Ehhez szeretnénk hozzájárulni a saját szakmai tapasztalatainkkal és csapatunkkal” – indokolta döntésüket Marjay Gyula.

A megkötött megállapodás fő célja a vállalkozók ismereteinek bővítésén, a kezdő vállalkozók mentorálásán túl közös szakmai programok szervezését, egymás híreinek kölcsönös megosztását is tartalmazza, valamint a felek azt is vállalják, hogy helyet biztosítanak egymás rendezvényei számára.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Zékány János

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben