Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az ékszer visszakerült a tulajdonosához

Csak a zálogházig jutott a nyaklánctolvaj, akit elfogtak a rendőrök

2019. július 17. szerda

Egy 35 éves férfi a Teleki László téren kitépte egy nő nyakláncát, a józsefvárosi járőrök azonban a helyszín közelében elfogták. A férfi – akinek rablás is volt a rovásán – letartóztatását a bíróság július 15-én elrendelte.

A rendőrség ügyeletére július 13-án érkezett egy bejelentés, hogy a Teleki László téren egy férfi kitépte egy nő nyakláncát. A józsefvárosi rendőrök a kerületi térfigyelő központban felfigyeltek a helyszíntől pár utcára egy társaságra, amelynek tagjai közül az egyik férfire illett az elkövetőről adott személyleírás. A járőrök a térfigyelő központ észlelése alapján a Vay Ádám utcában igazoltatták a csoport tagjait, és elfogták a 35 éves H. Richárd gyanúsítottat. A rendőrök a társaságában lévő másik férfinál találtak egy zálogjegyet, amely alapján megtalálták az ellopott nyakláncot. A nyomozók a még aznap visszaadták az ékszert a tulajdonosának.

A helyszínen H. Richárd elfogásakor a rendőrök azt is megállapították, hogy a férfi ellen a BRFK XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányság rablás bűntett miatt adott ki elfogatóparancsot, mert június 23-án Pesterzsébeten egy fiatal fiút a földre rántott, majd elvette tőle a telefonját és a nyakláncát.

A pesterzsébeti rendőrök H. Richárdot elfogását követően rablás bűntett miatt, míg a VIII. kerületi rendőrkapitányság nyomozói lopás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság július 15-én elrendelt.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Forrás: police.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben