Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Számos építési projekt indult kerületünkben

Egyre többen választják otthonuknak Józsefvárost

2019. július 17. szerda

Az elmúlt évtizedben kerületünk Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő, legbiztonságosabb városrészévé vált, így nem meglepő, hogy egyre többen választják otthonukként Józsefvárost. A tudatos városfejlesztésnek köszönhetően megújultak a közterek, az intézmények, és folyamatosan szépülnek a társasházak is. A kerületben rejlő potenciált felfedezték a befektetők is: sorra épülnek az új lakások, a meglévők értéke pedig egyre nő. Az Otthon Centrum vállalat legfrissebb felmérése alapján a pesti oldalon Józsefvárosban indult az egyik legtöbb lakásépítési projekt.

Az ingatlanértékesítésre szakosodott cég júniusi újlakás-piaci felmérése szerint Józsefváros a legkeresettebb befektetési területek közé tartozik: 33 lakásprojekt van a megvalósítás különböző szakaszában, amelyek során összesen 1285 lakás épül, valamint további 337 lakás használatba vételi engedélyezése van folyamatban. Ezek a számok túlszárnyalják a korábbi adatokat is: az elmúlt három évben 1109 lakás lett használatba véve. 

„Nyóckerből” Józsefváros

Mint azt Sára Botond polgármester lapunknak elmondta: Józsefváros mélyről indult, de ma már a legdinamikusabban fejlődő kerületek között tartják számon.

„A jobboldali városvezetés mintegy tíz évvel ezelőtt felismerte, hogy ehhez a közbiztonság javítására kell elsősorban fókuszálni. Erre a területre az elmúlt években több mint ötmilliárd forintot fordítottunk” – hangsúlyozta. A polgármester szerint emellett kiemelt feladatént kezelték a közterek és az épületek rendbetételét: a terek megszépültek és megújultak az intézmények – többek között a bölcsődék és az óvodák –, valamint egy új óvoda is épült a Százados negyedben.

A Pitypang óvoda a Százados negyedben 

Kerületünk egyre otthonosabb

Sára Botond arról is beszélt, hogy folyamatosan fenntartják a társasház-felújítási pályázatukat, amelyre idén minden eddiginél többet – 2 milliárd forintot – biztosítottak. A munka azonban itt nem állt meg, az alapok lerakását követően új célokat határozott meg az önkormányzat, a lakosok komfortérzetének javítását. „Tudjuk, hogy feladat még mindig bőven van, az itt élők visszajelzése szerint nagyobb hangsúlyt kell fektetni a köztisztaság javítására, ezért az önkormányzat takarítógépeket vásárolt, és további eszközökkel, valamint személyi kapacitás bevonásával kiemelt figyelmet fordít erre a területre is.

Új takarítógépek a nagyobb tisztaság érdekében

Mindemellett figyelünk arra, hogy a lakosok számára megfelelő szolgáltatások, programok is elérhetővé váljanak. Józsefváros egyre inkább családbarát kerület lesz, olyan hellyé válik, ahol jó élni, ahová jó költözni, ahová érdemes befektetni” – összegezte Sára Botond.

Értékesebbek a lakások

Ezzel a zárógondolattal egybecseng az ingatlanberuházók véleménye: egymást érik az építkezések a kerületben. Az Otthon Centrum VIII. kerületi irodájának vezetője rávilágított: az utóbbi években óriási áremelkedés volt az ingatlanpiacon, a kerületben is jelentős volt az árváltozás.

Borsos Balázs szerint a vásárlók már a négyzetméterenkénti 800­–950 ezer forintot is kifizetik a kerületi új lakásokért, de ez természetesen függ az elhelyezkedéstől is. Jelenleg a Csarnok negyed a felkapott, de a városrehabilitáció hírére egyre nagyobb az érdeklődés az Orczy negyedre is. Az örök klasszikus Palotanegyed és Corvin negyed a fiatalok és a befektetők körében kelendő, míg a kisgyermekes családok a Tisztviselőtelepet és a Százados negyedet kedvelik jobban. A jövőről szólva az irodavezető azt mondta, a CSOK kibővítése újabb lendületet adhat a piacnak, már most sokan érdeklődnek az állami támogatás feltételeiről. 

Fotó: Baranyai Attila, Senger Nikolett/Józsefváros újság

Szöveg: Bányai Rudolf

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben