Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Zajlik az élet! Hát még a fürdőzés!

Zavartalanul táboroznak a Balatonnál a józsefvárosi gyerekek

2019. július 18. csütörtök

A kerületi óvodások és iskolások már több mint egy hónapja ismét birtokba vették a Józsefvárosi Önkormányzat káptalanfüredi strandját és vele a magyar tengert. Míg az új, modern üdülő elkészül, a szomszédos kispesti önkormányzat táborában laknak a gyerekek. Mi is ellátogattunk hozzájuk, hogy meséljenek nekünk balatoni élményeikről.

A közelmúltban a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola alsósai, a Molnár Ferenc Általános Iskola növendékei, valamint a Katica Tagóvoda lurkói nyaraltak Káptalanfüreden. A kicsit hűvösebb idő sem vette el a kedvüket a fürdőzéstől, az első napsugár máris lecsalogatta őket a Józsefváros tulajdonában álló strandra. „Ha elkezd esni, addigra úgyis vizesek leszünk” – mondták, nem kevés bölcsességről téve tanúbizonyságot.

A Balaton kellemes, meleg vízzel várta őket, így bátran lubickolhattak benne – ráadásul az eső úgy döntött, aznap inkább ő is nyaral, így az égbolt kisvártatva szépen kiderült. A táborozók pedig úgy viselkedtek, ahogyan egy táborozó gyerekcsapatnak viselkednie kell: kézenálltak, bukfenceztek és hatalmas vízicsatákat vívtak.

A parton is számtalan dologgal foglalhatták el magukat: a strand területén hatalmas füves kert, játszótér és kötélpálya is a rendelkezésükre áll. A Vajda suli igazgatónőjével, Filep Máriával elegyedtem szóba a parton, mire a gyerekek egykettőre körénk gyűltek, és egymás szavába vágva sorolták, mi mindent csinálnak a táborban: fociznak, kártyáznak, kézműveskednek, kirándulnak, sőt, egy szülinapot is megünnepeltek!

És persze az óvó nénik előtt is le a kalappal! Bár a kicsik szemmel láthatóan jól érezték magukat a parton, van az a helyzet, amikor a Balaton, a játékok, a hattyúk vagy a kihívást jelentő mászókák sem hatnak már a honvágy ellen. És ekkor jön az ő varázserejük! Meséikkel és gondoskodásukkal oszlatják el az anya- és apahiányt elalvás előtt.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Beleznai Csenge

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben