Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Önkormányzati támogatás a kerületi rendőrkapitányságnak

Új rendőrautók a biztonságosabb Józsefvárosért

2019. július 19. péntek

Tovább fiatalodik a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság gépjárműflottája, ugyanis a Józsefvárosi Önkormányzat két új szolgálati autót ajándékozott a kerületi rendőrségnek. A Skoda Octavia típusú járművek kulcsait Sára Botond polgármester adta át Molnár Gábor alezredesnek, józsefvárosi rendőrkapitánynak július 18-án, a Víg utcai Rendőrkapitányság előtt. Az autók a hatékonyabb és eredményesebb bűnüldözői munkához járulnak hozzá.

Józsefváros vezetése elkötelezett a kerület közbiztonságának folyamatos javítása mellett, az elmúlt években több mint ötmilliárd forintot fordítottak erre a területre. Ennek a legutóbbi állomásaként – a Józsefváros Közbiztonságáért Közalapítvány közreműködésével – két autót adományoztak a kerületi rendőrkapitányságnak.

A jó közbiztonságra lehet építeni

„A jó közbiztonság egy olyan alappillér, ami szükséges ahhoz, hogy egy várost fejleszteni, építeni tudjunk, ezért viszont folyamatosan tenni kell” – mondta el lapunknak Sára Botond az autók kulcsainak átadását követően. Józsefváros polgármestere hozzátette: a közbiztonsági feladatokat alapvetően a rendőrség látja el, a Józsefvárosi Önkormányzat pedig minden lehetséges eszközével támogatja ezt a munkát.

„Hozzájárultunk a kapitányság eszközbeszerzéseihez, épületének felújítási munkálataihoz – a tavalyi évben a vizesblokk, idén a világítás korszerűsítése történik meg –, valamint rendszeresen jutalmazzuk az állomány kiválóan teljesítő tagjait és bérlakásprogrammal is támogatjuk az itt dolgozókat” – sorolta Sára Botond, majd összegezve elmondta: az idei évben a félmilliárd forintot is eléri a közbiztonsági célokra fordított összeg. A polgármester kiemelte, hogy ha a közbiztonság területe kevesebb figyelmet kap, abban a pillanatban Józsefváros újra visszanyerheti korábbi, hírhedt arcát: ismét drogosok, prostituáltak és hajléktalanok tanyájává válhat. „Amíg rajtam múlik, ezt megakadályozom” – hangsúlyozta Sára Botond.

Molnár Gábor rendőrkapitány kiemelte: a most kapott – jól felszerelt – járműveket a civilruhás bűnügyi területen dolgozó rendőrök fogják használni a nyomozati munkában és a mindennapi feladatok elvégzése során. Józsefváros rendőrkapitánya hozzátette: folyamatosan újul meg a gépjárműparkjuk, a Belügyminisztériumtól a tavalyi éveben 5 új autót, idén további két autót kapott a józsefvárosi kapitányság. 

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Bányai Rudolf

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben