Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Újabb lépések a közbiztonság további javításáért

Rendőrségi vezetőkkel egyeztetett Sára Botond

2019. július 19. péntek

Józsefváros közbiztonságáért folyamatosan tenni kell, hogy megőrizzük azt, amit az elmúlt évek kemény munkájával létrehoztunk – nyilatkozta lapunknak Sára Botond polgármester. Elmondta azt is, hogy ennek érdekében a napokban dr. Balogh János országos, és dr. Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitánnyal is folytatott egyeztetést a kerület közbiztonságának további növeléséről.

„Tudjuk, hogy van még mit tenni, de senki nem vádolhat minket azzal, hogy nem mozgatunk meg minden követ Józsefváros közbiztonságának folyamatos javításáért” – jelentette ki Sára Botond. Az elmúlt években az önkormányzat öt milliárd forintot fordított közbiztonságra, és a józsefvárosi lakosok az elmúlt hónapokban is láthatták, hogy a területet kiemelten kezeli a kerület. Az önkormányzat a napokban két új személygépkocsi adományozásával segítette a kerületi rendőrök munkáját, illetve a társasházak részére kínált fel vagyonvédelmi kamerákat, hogy ne csupán a köztereken, de a házak közös tereiben is nagyobb biztonságban érezhessék magukat a józsefvárosiak.  

„Az elmúlt években jelentős eredményeket értünk el a rendőrséggel karöltve annak érdekében, hogy a józsefvárosiak biztonságérzete javuljon” – fejtette ki a polgármester. Hozzátette: a rendőrséggel a legmagasabb szinten is egyeztet az önkormányzat, ennek egyik legutóbbi lépése volt, hogy Józsefváros polgármestere találkozott az országos és a budapesti rendőrfőkapitánnyal is.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben