Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Megbecsülés a tartós rendőri szolgálatért

Új elismerés létrehozásáról döntött kerületünk

2019. július 24. szerda

„Józsefváros Lakosságának Szolgálatában” elnevezéssel új, az önkormányzat által adományozható elismerés alapításáról döntött kerületünk képviselő-testülete július 4-én megtartott ülésén. Az idei évtől bevezetésre kerülő díjban azok a VIII. kerületi Rendőrkapitányság hivatásos állományába tartozó dolgozók részesülhetnek, akik legalább öt, vagy annál több éve szolgálnak megszakítás nélkül városrészünk biztonságáért.

A kerület vezetése mindig is kiemelt figyelmet fordított a közbiztonság növelésére, és jelenleg is azon dolgozik, hogy a józsefvárosiak számára egy még szebb és élhetőbb, rendezettebb lakókörnyezetet teremtsen. „Az elmúlt években több mint 5 milliárd forintot fordítottunk e célokra, emellett kiváló együttműködést alakítottunk ki a területen dolgozó hivatásos szervekkel. A közös munka eredménye ma már kézzel fogható: a kerületiek biztonságérzete jelentősen nőtt, a közbiztonsági mutatók pedig évről évre egyre jobbak” – emelte ki lapunknak Sára Botond polgármester.

Ám mindez lehetetlen lett volna a közbiztonságért dolgozók áldozatos munkája nélkül, ezért a mindennapokban nyújtott támogatásokon túl az önkormányzat igyekszik a kiváló teljesítményt nyújtókat külön is elismerni. Kerületünk ezért már több kitüntető címet, szakmai elismerő díjat alapított a közrend, a közbiztonság védelme érdekében kimagasló tevékenységet kifejtő személyek, civil szervezetek, rendvédelmi szervek és a közterület-felügyelet állományának tagjai részére. Ezek sorát bővíti a most alapított, „Józsefváros Lakosságának Szolgálatában” elnevezésű elismerés is, amellyel egy oklevél mellett – a szolgálati idő függvényében – pénzjutalom jár, és a kerületi rendőrkapitányság hivatásos állományának azon tagjai kaphatják meg, akik Józsefvárosban megszakítás nélkül 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35 vagy 40 év szolgálati időt töltöttek le a közbiztonság és a közrend védelme szolgálatában.

„Kerületünk rendőrei kimagasló teljesítményt nyújtottak a közrend és a közbiztonság megteremtésében, a Józsefvároshoz leghűségesebbek munkáját ezzel a most alapított elismeréssel is szeretnénk megköszönni” – mondta Sára Botond.

Az évente kiosztásra kerülő elismerésekkel járó jutalmakra az önkormányzat biztosítja a szükséges kereteket, az előterjesztést a képviselő-testület egyhangúlag elfogadta. 

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Zékány János

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben