Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Sporttársunk, a ló

Rajzpályázat józsefvárosi diákoknak

2019. július 26. péntek

A Magyar Lovassportok Szövetségének Díjlovagló Szakbizottsága rajzpályázatot hirdet „Sporttársunk, ló” címmel a Nemzeti Lovardának otthont adó városrészben, Józsefvárosban élő 14-19 éves diákoknak. A pályázatra olyan műveket várnak, amelyek a sport követelményei szerint mutatják be a lovak mozgásának egy-egy látványos pillanatát. Ilyen lehet például díjugratásban egy akadály előtti erőkifejtés, díjlovaglásban ügetésben és vágtában az oldaljárás, a 180 fokos perdülés mozgássora, vagy a „helyben” ügetés. Egy pályázó több művel is indulhat. A beadási határidő 2019. október 1-je.

A pályázás részletei

A szakbizottság, legalább A3-méretű rajzlapokon, fekete-fehér vagy színezett műveket vár, az izgalmas mozzanatot a pályázók lovassal és lovas nélkül is ábrázolhatják. A felkért zsűri (Szabó Erzsébet, a Józsefvárosi Galéria szakmai igazgatója, Balázs József, I. osztályú díjlovas bíró, grafikus, Czeglédiné Kenyeres Réka festőművész, továbbá a 2018. évi Ecset és kantár tárlat két kiállítója, Bacskai Fanni és Dancsó Zsófia) e sajátos mozgáskultúrát leginkább kifejező hat alkotást választ ki, amelyek a Nemzeti Lovardában az október 12-ei hétvégén sorra kerülő díjlovas utánpótlás Championátusán, a lovarda dísztermében kerülnek kiállításra. Az I. díjas mű a szakági honlapon továbbá lovas szaklapokban, honlapokon kerül közzétételre. 

A pályázás menete

A műveket a Nemzeti Lovardában, a lovas szövetség irodájában lehet munkaidőben, szeptember 1-jétől kezdődően a pályázó adataival, elérhetőségével, a tanárának megnevezésével leadni. A kiíró a felkészüléshez, anyaggyűjtéshez az alábbi fővárosi illetve Budapest-környéki ingyenesen megtekinthető versenyeket javasolja:

Díjlovaglás: Augusztus 31-szeptember 1. Cinkota, „A” kategóriás minősítő verseny. Szeptember 13-15. díjlovagló OB, Nemzeti Lovarda. Szeptember 28-29. Fót, Gyermekváros 3*-os nemzetközi verseny.

A díjlovaglásról

A díjlovaglás a lovas sportok művészete, ahol az olimpiákat, világbajnokságokat eldöntő záró versenyszámban, a zenés kűrben a sporttársuk legelőnyösebb velük született és a felkészítésük során tovább finomított anatómiai képességeit kell a versenyzőknek a szabadon választott zeneszámuk ütemére bemutatni. 

További részletek: díjlovasok.hu honlap, hírek menü.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben