Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Egry Attila alpolgármester Tusványoson

Gazdaságélénkítés a kerületek közreműködésével

2019. július 26. péntek

Minden kerület más, ezért közvetlenül nem tudják egymás megoldásait másolni, de a polgármesterek és a főváros vezetése is elkötelezett a gazdaságfejlesztés innovatív eszközei iránt – derült ki a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) által szervezett tusványosi kerekasztal-beszélgetésen, amelyen Egry Attila alpolgármester is részt vett.

Budapest és a kerületek fejlődéséről, a gazdaságfejlesztés eredményeiről és további lehetőségeiről szólt az a kerekesztal-beszélgetés, amelyet július 25-én tartottak a 29. Bálványosi Szabadegyetemen Bajkai István országgyűlési képviselő, Kovács Péter, a XVI. kerület, Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre, Borbély Lénárt, Csepel és Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere valamint Egry Attila, kerületünk alpolgármestere, és Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnökének közreműködésével.

Ahogyan a Figyelő cikkében olvasható, Egry Attila, alpolgármester az eseményen arról számolt be, hogy tíz év alatt komplex városrehabilitációs és tervezési munkával, valamint intenzív márkaépítéssel a “Nyóckerből” Józsefváros lett, ahol már nem kell győzködni a vállalkozókat, hogy költözzenek a kerületbe, mert maguktól is jelentkeznek. Józsefvárosban tudatosan küzdenek a romkocsmák ellen, és inkább a kerület kulturális jellegét és gasztronómiai kínálatát próbálják erősíteni. Száz négyzetméter alatt minimális építményadót vetnek ki, a kezdő vállalkozásokat pedig a helyi vállalkozásfejlesztési központban (H13) inkubációval, valamint kedvezményes helyiségbérlettel is támogatják. Támogatják a kutatás-fejlesztési tevékenységeket, és szoros együttműködésre törekednek a kerületben található felsőoktatási intézményekkel is, melynek következő jelentős lépése a Semmelweis Egyetemmel, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel közösen kialakított Egészségipari-Biotechnológiai Science Park lesz. „Élhetővé kell tenni egy városrészt, és onnantól önmagában is képes prosperálni” – mondta az alpolgármester, aki bejelentette azt is, hogy a Józsefvárosi Pályaudvar területén téli-nyári strandfürdő kialakítását tervezik, amelyhez a kormány 200 millió forintos támogatást nyújt.

Forrás: figyelo.hu

Fotó: kamaraonline.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben