Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Újabb lépések a nagyobb köztisztaság érdekében

Zöldhulladék gyűjtő zacskók igényelhetők

2019. július 26. péntek

Az önkormányzat célja, hogy még rendezettebb, szebb, élhetőbb lakókörnyezetet teremtsen a józsefvárosiak számára. Ennek érdekében a kerület újabb takarítógépeket szerzett be, elmúlt időszakban jelentősen növelte a kézi takarítást végzők számát, valamint 140 új szemetest helyezett ki. A Józsefvárosi Önkormányzat július 29-től gyűjtőzsákot is biztosít a zöld övezetben lakók számára, hogy könnyebben megbirkózzanak a nyári gyommentesítéséből, fűnyírásából adódó zöldhulladék kezelésével.

A lehullott falevelek, ágak összegyűjtésekor, fűnyíráskor is fontos, hogy odafigyeljünk a környezettudatosságra, és a zöldhulladék-gyűjtést válasszuk. Ugyanis az így begyűjtésre kerülő zöldhulladék ­– fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom – ahelyett, hogy elégetésre vagy lerakóra kerülne, komposztálás után újra visszakerül a természetes körforgásba. És nem utolsó sorban egy kis pénzt is megspórolunk így, hiszen, ha nem a kukába szórjuk a hulladékot, több hely marad a háztartási szemétnek.

A kerületben a MÁV-telepen, a Tisztviselőtelepen és a Százados negyedben lakók hétköznapjait könnyítheti meg az önkormányzat új kezdeményezése: a zöldhulladékok összegyűjtésére szolgáló zsákok beszerzése jóval könnyebb lesz a kerületiek számára. A zsákok a körzeti rendésznél igényelhetők, amelyeket hétfőnként szállít el a Fővárosi közterületfenntartó Zrt. Egy ingatlan címre három darab zsák kérhető.

 A begyűjtött zöldhulladékból komposztálási technológiával minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül, ezért nagyon fontos a hulladék tisztasága:

- Ügyeljen arra, hogy az önkormányzat által biztosított FKF-es hulladékgyűjtő zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön! Amennyiben abban háztartási hulladékot, vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, a zsákot nem szállítják el.

- Kérjük, hogy a legfeljebb 10 cm átmérőjű faágakat maxiumum egy méteresre darabolva, összekötve helyezzék a zsák mellé!

 Zsákok igénylése

Munkanapokon 8.00­–16.00 óra között Zsohár Attila körzeti rendésznél.

E-mail: zsohara@jozsefvaros.hu

Tel.: 06-20-297-56-06

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben