Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Több mint háromezren már felvételt nyertek az intézménybe

Megújult arculattal kezdi az új tanévet az Óbudai Egyetem

2019. augusztus 07. szerda

Az Óbudai Egyetem a magyar felsőoktatás meghatározó szereplője, a műszaki képzés egyik gyakorlatorientált intézménye, ahol szeptembertől több mint háromezer-kétszáz hallgató kezdheti meg tanulmányait. A Józsefvárosban több karral jelen lévő egyetemet július 15-től új vezetők irányítják, ezzel párhuzamosan a felsőoktatási intézmény arculatát is megújította.

Idén is sokan felvételiztek az Óbudai Egyetemre, közülük több mint háromezer-kétszázan kezdhetik meg tanulmányaikat szeptembertől az intézmény hat karán. Ez a szám várhatóan még bővül az augusztus 26-án záruló pótfelvételi eljárásban sikeresen jelentkezőkkel.

Az Óbudai Egyetem az új tanévet új rektorral kezdi meg. Prof. Dr. Kovács Levente rektornak a célkitűzései között szerepel, hogy a világ legelismertebb felsőoktatási intézményei között jegyezzék az egyetemet, amely már most teljes akadémiai programot kínál magyar és külföldi hallgatók számára. Hangsúlyozta: egy egyetem számára egyformán fontos az oktatás és a tudomány művelése, nem elég csak az egyiket művelni hatékonyan. Az intézmény gazdálkodásáért Földesi Gabriella kancellár felel.

Földesi Gabriella kiemelte, hogy az intézmény akadémiai és kancellári vezetésének szoros együttműködésére van szükség a mai dinamikusan változó környezetben, ahol a kihívások gyors reagálást igényelnek a versenyképesség megtartásához. Ennek egyik kiemelt eszköze az egyetem új márkaidentitása is.

A jogelőd intézmények alapításának 140 éves múltját és hagyományos értékeit, valamint a felsőoktatásban és kutatásban betöltött innovatív szerepét két – egymást kiegészítő – arculat mutatja meg: a könnyen felismerhető, geometrikus elemekből felépülő modern ÓE logó, illetve a letisztult, klasszikus címeres logó. A modern logó sötétkék és narancssárga, illetve világoskék színt kapott, amely az egyetem közösségi média oldalain, ajándéktárgyakon és kreatív felületeken jelenik meg. A megújult címeres, sötétkék és óarany színű logóval elsősorban az egyetemi meghívókon, díszmappákon, okleveleken és névjegykártyákon találkozhatunk.

Az egyetemi karok részére saját logók készültek, tiszteletben tartva a karok által már korábban alkalmazott szimbólumokat, amelyek egy egységesebb, ernyőmárka rendszerben az Óbudai Egyetem modern logója mellett kaptak helyet.

Fotó és forrás: Óbudai Egyetem

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben