Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Jól szerepeltek a magyar versenyzők

Véget értek a 15. Maccabi Európai Játékok

2019. augusztus 07. szerda

Július 29. és augusztus 6. között rendezték meg Budapesten a 15. Maccabi Európai Játékokat, amelyen 42 ország – köztük meghívással hét Európán kívüli –, több mint 2300 sportolója vett részt, közöttük 208-an hazánkból. A nemzetek, a résztvevők és a magyar indulók számát tekintve is rekordot döntött az esemény, amelynek több megmérettetése is józsefvárosi helyszínen zajlott.

Kerületünk több helyszínnel is hozzájárult a programsorozat sikeres lebonyolításához: a verseny megnyitójának – amelyen Áder János köztársasági elnök, a játékok fővédnöke is beszédet mondott – az Új Hidegkúti Nándor Stadion adott otthont, a központi helyszín pedig a Ludovika Campus volt, ahol tollas- és kosárlabda, sakk, asztalitenisz és bridzs versenyszámokban mérték össze erejüket a versenyzők, míg a Kerepesi úti Nemzeti Lovardában a díjlovaglás és díjugratás érmeiért küzdöttek meg a sportolók.

Versenyzőink több sportágban is kitűnően szerepeltek. A magyar csapat 49 aranyérmet, 28 ezüstöt és 23 bronzot nyert, a részt vevő országok között a második legeredményesebb lett. A hazai versenyzők a dobogó felső fokán végeztek többek között vízilabdában, több úszás számban, kardvívásban és párbajtőrben is. A kilencnapos rendezvényen a sportesemények mellett gazdag kulturális program – filmvetítés, megemlékezések, koncertek és táncház – is várta a résztvevőket, valamint a Nemzeti Örökség Intézete szervezésében a Kozma utcai zsidó temetőben felavatták Hajós Alfréd olimpiai bajnok úszó felújított síremlékét.

A játékok záróünnepsége augusztus 6-án este, a Ludovika Campuson vette kezdetét, ahol Deutsch Tamás, a Játékok Védnöki Testületének vezetője és Motti Tichauer, az Európai Maccabi Konföderáció elnöke mondott beszédet, átadták a legjobb sportolónak járó Ken Gradon-díjat, valamint a Játékok Fair Play-díját, majd ünnepélyesen levonták a 15. Maccabi Európa Játékok zászlaját.

Fotó: emg2019.hu

Szöveg: Zékány János

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben