Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

2,1 milliárd forintból fejlesztik a parkokat

Családi szabadidőparkot alakítanak ki a II. János Pál pápa téren

2019. augusztus 13. kedd

A II. János Pál pápa téren és további hat fővárosi helyszínen újulnak meg zöldterületek, illetve játszóterek, amelyek többek között sport- és rekreációs funkciókkal bővülnek – közölte a Főkert Zrt. augusztus 12-én. A fejlesztés célja, hogy a parkok látogatói megújult környezetben, minél aktívabban tölthessék el szabadidejüket.

A „Budapest 2019 - Európa sportfővárosa” programsorozat keretében hét új családi szabadidőparkot alakítanak ki a fővárosban: II. János Pál pápa tér mellett az I. kerületben a Tabánban, az óbudai Hajógyári-szigeten, a XI. kerületben a Függetlenségi parkban, az Egyetemisták parkjában és a gazdagréti Kaptató sétányon, valamint Csepelen a Csillagtelepen.

A II. János Pál pápa téren egy futókört és egy fitnesz teret építenek. A csaknem 1 kilométer hosszú, sportburkolattal ellátott futókört úgy tervezték, hogy illeszkedjen a meglévő úthálózathoz: felfestik majd a futási irányt és a megtett távolságot. A futókör nyomvonalán új kandeláberek biztosítják a világítást – tájékoztatta lapunkat a Főkert.

A kertészeti vállalat szerint a játszótértől északra, a jelenleg gyöngykaviccsal burkolt területre vandálbiztos fitneszgépeket helyeznek ki felnőttek számára. Az eszközök kiválasztásánál figyelembe vették azt is, hogy minél több izomcsoportot megdolgoztató gépek kerüljenek a térre.   

Ezen felül további hulladékgyűjtő edényeket, utcabútorokat helyeznek el a II. János Pál pápa téren, többek között olyan padokat, amelyek a modern kor elvárásainak megfelelően elektromos aljzatokkal, világítással felszerelt boxokkal rendelkeznek. 

A Főkert kiemelt figyelmet fordít az értékes faállomány megvédésére, amelynek érdekében egyedi megoldásokat írtak elő a fejlesztési munkálatok során. A beteg egyedeket új fákkal pótolják, emellett több cserjefoltot alakítanak ki, a gyeppel nehezen fenntartható területeken. A hét budapesti park fejlesztése 2,1 milliárd forintból valósul meg.

Fotó: Józsefváros újság/archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben