Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

50 éve szervezték meg a Woodstocki Fesztivált

Filmvetítés a Reménysugár idősklubban

2019. augusztus 16. péntek

A béke fesztiválja, Woodstock ötvenedik évfordulója emlékére szervezetek mozidélutánt augusztus 15-én a Reménysugár Idősek Klubjában. A résztvevők a Hair című ikonikus filmet nézték meg, ami megidézi a kor hangulatát. Az eseményre Sántha Péterné alpolgármester is ellátogatott.

A vetítést megelőzően Sántha Péterné felidézte az 1969-es Woodstocki Fesztivál körülményeit: az esős hétvégét, a híresebbnél híresebb fellépőket és azt, hogy miért volt fontos a fiatal amerikaiaknak a béke hirdetése. „Mi váltotta ki a háborúellenességet? A fiatalok megelégelték, hogy bármikor besorozhatóak, kiszakíthatóak a normális életükből, és minden munkát könyörtelenül a hadiipar szolgálatába állítottak” – fejtette ki az alpolgármester.

Sántha Péterné azt is elmondta, hogy a tervezettnél sokkal többen, 500 ezren érkeztek a fesztiválra, ami a kedvezőtlen körülmények ellenére is békésen zajlott le.

A filmvetítés igazi mozihangulatban telt: a besötétített szoba falán forgott a film, akár egy igazi filmszínházban, és nassolnivalót, üdítőt is felszolgáltak az idősklub dolgozói.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

Szöveg: Beleznai Csenge

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben