Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Forgalmi változások

Szeptember 2-től újra a teljes vonalon jár a 4-es és a 6-os

2019. augusztus 16. péntek

Az idei nyári nagykörúti villamospálya-felújítás befejező üteméhez ér: augusztus 21-től, szerdától módosul a 4-6-os villamos közlekedési rendje. Augusztus 31-én hajnalig a villamos a Corvin-negyed és a Jászai Mari tér között jár. A Nyugati pályaudvar és a Széll Kálmán tér, valamint a Corvin-negyed és az újbudai végállomások között pótlóbusz viszi az utasokat. Augusztus 31-én hajnaltól szeptember 1-jén éjfélig a teljes vonalon pótlóbusszal lehet utazni.

Augusztus 21-én, szerdán hajnali 4 órától 31-én, szombaton hajnali 4 óráig a 4-6-os jelzésű villamos a Jászai Mari tér és a Corvin-negyed között közlekedik – közölte a Budapesti Közlekedési Központ augusztus 16-án. A nagykörúti vonal északi szakaszán, a Nyugati pályaudvar és a Széll Kálmán tér között pótlóbusz jár 4-6 jelzéssel. A pótlójárat a Nyugati pályaudvar buszvégállomásról, a 91-es busz felszállóhelyéről indul; a Jászai Mari téren a 9-es busz megállójában lehet felszállni rá, a Margit híd, budai hídfő és a Széll Kálmán tér között útvonala nem változik.

A nagykörúti vonal déli szakaszán továbbra is pótlóbusz jár a Corvin-negyedtől: Újbuda-központhoz 4-es jelzéssel, a Móricz Zsigmond körtérhez 6-os jelzéssel. Augusztus 31-én, szombaton hajnali 4 órától szeptember 1-jén, vasárnap éjfélig a 4-es és a 6-os villamos nem közlekedik, helyette a teljes villamosvonalon pótlóbusz jár.

A 4-es, a 6-os és a 17-es villamos az iskolai tanítási időszak kezdetétől, szeptember 2-től, hétfőtől újra a teljes vonalán jár. Az idei nagykörúti villamospálya-felújítás során, június közepe óta a Práter utca és a Goldmann György tér között, valamint a Széna tér és a Török utca között közel 2000 méteres szakaszon cserélte a BKV Zrt. a korábbinál korszerűbb, könnyebben karbantartható vágányokra a nagy terhelésű járművek sűrű követése miatt elhasználódott sínpályát.

További részletek itt olvashatók.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Forrás: BKK

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben