Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Szívvel-lélekkel készített csemegék

Házi Finomságok Fesztiválja a Teleki téren

2019. augusztus 26. hétfő

A szeretettel készült ételeknek az ízén is érezni a törődést. Augusztus 24-én, szombaton pedig igazán szívvel-lélekkel készített csemegék versenyeztek egymással a Házi Finomságok Fesztiválján, melyet a Társak a Teleki Térért Egyesület szervezett. A hagyományokhoz hűen, nyár végén megrendezett eseményen a környék lakói mutatták meg a szomszédságnak, milyen ínycsiklandozó remekeket tudnak készíteni a konyhájukban. A legfőbb cél ezúttal sem a győzelem volt, sokkal inkább a jó hangulat, a találkozás, illetve új ízek és receptek megismerése.

Az immár negyedszerre megtartott rendezvény – melyet a Társak a Telki Térért Egyesület egykori alapító tagja, Csizmadia Györgyné, Marika néni emlékének szenteltek a szervezők – idén is nagy közönségsikert aratott. Míg tavaly az édesszájúak nagy örömére a süteményeké és a lekvároké volt a főszerep, ezúttal a pástétomok vitték el a legtöbb díjat. A fő támogató a Népszínház utcai Jezsek cukrászda volt, akik a díjak egy részének biztosítása mellett a zsűriben való részvétellel is hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

Az általuk felajánlott különdíjakat azok a gyerekek ­– Dominika, Máté és Flóra – nyerték el, akik anyukájuk és nagymamájuk kíséretében saját készítésű süteményeikkel érkeztek a fesztiválra. A tizenkét versenyző összesen négy kategóriában – sütemények, lekvárok, pástétomok, illetve bio ételek – mérkőzött meg egymással. A szakmai értékelés alapján Dudás Szilvia és Attila két pástétoma végzett az első helyen, míg Kissné Galambos Margó a kuglófjával a második, Tímár Gáborné Ilona pedig a harmadik helyen végzett többféle pástétommal.

A közönségdíjat Frank Andrea nyerte el, aki szintén pástétommal indult a megmérettetésen, amiről – az élmények mellett – minden résztvevő emléklapot és egy tábla csokoládét vihetett haza. A program végén meglepetésként Kovács Dávid Emil református lelkész egy élelmiszerekről szóló kvízzel zárta a rendezvényt.

 

„Biztosak vagyunk benne, hogy nem csak az indulóknak volt érdemes ismét megmérettetni magukat, de a közönség visszajelzései alapján mindenki jól járt, aki ellátogatott a rendezvényre. Jövőre ugyanitt, a Teleki Pódium színpada mellett ismét várjuk a nevezőket és a kóstolókat!” – nyilatkozta lapunknak Frank Sándor, a Társak a Teleki Térért Egyesület ideiglenes elnöke. 

Fotó: Nyári Gyula/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben