Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Folyamatosak a fejlesztések az óvodákban és bölcsődékben

Tovább szépül a Csodasziget Tagóvoda

2019. augusztus 28. szerda

Új csoportszobát alakítottak ki a Tömő utcai Napraforgó Egyesített Óvoda Csodasziget Tagóvodájában, valamint felújították az óvoda kerítését is a nyár folyamán. Sára Botond polgármester lapunknak elmondta: „folyamatosak a felújítások a kerületi bölcsődékben és óvodákban. Idén 300 millió forintot fordítanak erre a területre”.

Szeptembertől komfortosabb körülmények várják a Csodasziget Tagóvodában a gyereket. Új csoportszobát alakítottak ki az épületben egy raktár és egy tornaszoba egybenyitásával. A természetes világítás biztosítására a homlokzati oldalra korszerű, hőszigetelt műanyag ablakokat építettek. Emellett megszépült az intézményt körbefutó kerítés is, amelynek a Tömő és a Jázmin utcai kapuját is cserélték, valamint egy szakaszon új kerítéselemekkel is bővült.

Sára Botond polgármester kiemelte: az előző évekhez hasonlóan folyamatosan zajlik a kerületi bölcsődékben és óvodákban a korszerűsítés. „A munka ebben az évben sem állt meg, idén 300 millió forintot fordítanak a nevelőintézmények modernizálására” – tette hozzá. A polgármester azt is elmondta, hogy már gyártják a bútorokat a csoportszobába, így szeptembertől megújult környezet várja a kisgyermekeket.

A Csodasziget Tagóvoda felújítási munkáira mintegy 40 millió forintot fordított a Józsefvárosi Önkormányzat.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Bányai Rudolf 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben