Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Tovább javulhat a közbiztonság

Megerősített rendőri jelenlét Józsefvárosban

2019. augusztus 29. csütörtök

Kerületszerte nagyobb rendőri jelenléttel találkozhatnak a józsefvárosiak, ugyanis augusztus végétől Sára Botond polgármester és dr. Terdik Tamás dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitány egyeztetése nyomán a korábban megszokottnál több járőr teljesít szolgálati feladatot kerületünkben. Az intézkedésnek köszönhetően tovább javulhat a közbiztonság Józsefvárosban.

Józsefváros önkormányzata és a rendvédelmi szervek évek óta elkötelezettek a közbiztonság javításában és az itt élők biztonságérzetének növelésében. A kerület vezetése az elmúlt években kormányzati segítséggel mintegy 5 milliárd forintot fordított a közbiztonság javítására, ami nem maradt eredmény nélkül. Sára Botond lapunknak elmondta: 2010-től a regisztrált bűncselekmények száma a felére, míg a szubjektív biztonságérzetet befolyásoló bűncselekmények száma kétharmadával csökkent a kerületben.

Sára Botond polgármester egyeztet dr. Balogh János országos, és dr. Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitánnyal

Józsefváros polgármestere kiemelte: a közbiztonság egy olyan terület, amely fenntartásáért és további javításáért folyamatosan tenni kell. Ha egyszer magára hagyjuk ezt a területet, abban a pillanatban Józsefváros visszanyerheti korábbi, „nyóckeres” arcát. „Amíg rajtam múlik, ezt nem fogom hagyni” – hangsúlyozta Sára Botond. Mint mondta: ennek érdekében folyamatosan azon dolgoznak a rendőrséggel karöltve, hogy Józsefváros még biztonságosabb, még rendezettebb legyen. Ezért adományoztak legutóbb két új autót a kerületi rendőrkapitányságnak és ezért ajánlottak fel a társasházakat számára vagyonvédelmi kamerákat – tette hozzá a polgármester. Ebbe a sorba illeszkedik az is, hogy a nyár folyamán dr. Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitánnyal történő egyeztetés eredményeképpen Józsefvárosban több rendőr járőrözik annak érdekében, hogy kerületünk még biztonságosabb legyen.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben