Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Alig múltak 14 évesek

Tíz percen belül elfogták a betörőket

2019. augusztus 30. péntek

Éttermekből lopott pénzt két 14 éves fiú, akik legutóbbi akciójuk után a pénzkazettát egy társasház kapualjában próbálták feltörni, ám vesztükre észrevette ezt egy lakos, aki értesítette a rendőrséget. A menekülő tolvajokat – miután több utcán keresztül üldözték – a rendőrök 10 perc alatt elfogták.

Augusztus 28-án éjjel egy férfi tett bejelentést a rendőrségen, hogy két fiatalt követ, akik a Mária utcai tárasházuk kapuját betörték. A bejelentő azt is elmondta, hogy a fiataloknál látott egy dobozt is, amit a lépcsőházban próbáltak kinyitni. Az ügyeletes járőröket irányított a helyszínre, közben a bejelentővel folyamatosan vonalban maradt és tájékoztatta a rendőröket a menekülők útvonaláról. A párost a Trefort utca és a Szentkirályi utca kereszteződésénél érték utol, és míg az egyik rendőr kiszállt az autóból és elfogta az egyik fiút, társa a másik betörőt követte, akit a Szentkirályi utcában, a parkoló autók között megbújva talált meg. Amikor a rendőrök azonosították a két fiatalt, akkor derült ki, hogy mindketten alig múltak el 14 évesek.

A rendőrök átkutatták a környező utcákat is és találtak egy pénzkazettát, amelyet a fiúk futás közben dobtak el. A nyomozás során kiderült, hogy a pénzkazettát egy Corvin közi étteremből lopták el, ahová az éjjel törtek be. A két fiú egy XV. kerületi étterembe is betört, ahonnan pénzt loptak el.  

A BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányságán a két 14 éves fiút lopás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Fotó: Józsefváros újság/archív

Forrás: police.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben