Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Népzenei és gasztronómiai ízelítők

Nemzetiségi gálaműsor a Teleki téren

2019. szeptember 02. hétfő

Augusztus 31-én, szombaton Józsefváros sokszínű kultúrájából kaphatott zenés, táncos és gasztronómiai ízelítőt a Teleki térre látogató közönség. A német, szerb és szlovák nemzetiségi önkormányzatok által – a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával – megrendezett gálaműsor nemcsak kellemes kikapcsolódást nyújtott, de a kerületben élő nemzetiségek összetartásáról is tanúskodott.

Sára Botond, Józsefváros polgármestere köszöntőjében kiemelte, mennyire büszke a józsefvárosi nemzetiségekre. „Köszönettel tartozunk azért, hogy az utóbbi években egyre több nemzetiség érkezik ide a Teleki térre, hogy megmutassa, milyen kultúrát hoz magával, mik azok az értékek, amelyek hozzájuk tartoznak” – hívta fel a jelenlévők figyelmét a polgármester.

Hozzátette: az önkormányzat a maga eszközeivel nem csak az itt élő nemzetiségi önkormányzatok működését támogatja, de a mostanihoz hasonló, bemutatkozásra lehetőséget adó rendezvényeiket is.

A gálaműsor keretében nemzetiségi dalokkal színpadra lépett a román Szitkó Family Band, az OPANKE Szerb Népi Táncegyüttes és a LIPA Szlovák Folklór Együttes is.

A magyar népzenéből és népi táncokból adott ízelítőt a Kistarcsai Pannónia Népi Táncegyüttes és Havas Zoltán tangóharmonikaművész, a Herbstrosen Táncegyüttes és a Solymári asszonykórus pedig sváb táncokkal és dalokkal örvendeztette meg a közönséget.

A népzene és néptánc produkciók után a közönség a nemzetiségek gasztronómiájából is kapott némi ízelítőt: a különböző rétesek mellett az egyik legnépszerűbb szlovák nemzeti ételt, a sztrapacskát kóstolhatták meg a jelenlévők.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

Szöveg: Tukács Orsolya

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben