Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Koncertek és családi programok minden korosztálynak

Magdolna Napok a Mátyás téren

2019. szeptember 02. hétfő

Az immár tizenegyéves hagyományhoz hűen idén is a Magdolna Napokkal zárult a nyár a Mátyás téren. A Kesztyűgyár Közösségi Ház által, a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával megtartott kétnapos rendezvény első napján, augusztus 30-án népszerű fellépők szórakoztatták a közönséget, másnap pedig családi programokkal és a Józsefvárosi Cigányzenekar koncertjével vártak a térre kicsiket és nagyokat a szervezők.

A Magdolna Napokat minden évben nagy érdeklődés kíséri, idén sem volt ez másképp. A fellépők sorát péntek délután a Mézengúzok gyermekzenekar nyitotta meg, akik népszerű gyermekdalok feldolgozásaival csaltak mosolyt a kicsik arcára. Őket a Dance Force tánccsapat követte, akiknek műsorát a hip-hop mellett ezúttal többek között latin táncok, magyar néptánc és kortárs modern tánc is színesítették. A környékbeli fiatalokból álló csoportot – amelynek tagjai hétről hétre a Kesztyűgyár Közösségi Házban gyakorolnak – nagy örömmel fogadta a közönség.

Az X-Faktorban és A Dal című műsorban is feltűnt Ham ko Ham zenekar autentikus cigány népzenével, G.w.M., azaz Varga Márk pedig rap és hip-hop dalokkal varázsoltak bulihangulatot a térre.

Az est sztárfellépője Opitz Barbara volt, aki saját dalai mellett népszerű örökzöldek feldolgozásait adta elő a teret megtöltő közönségnek, akik együtt énekelték a népszerű dalokat az előadóval. Az estét káprázatos LED-show koronázta meg: a profi fényzsonglőrök bravúros és látványos mutatványokkal kápráztatták el a közönséget.

Játék és vidámság kicsiknek és nagyoknak

Az eseménysorozat második napján játékos programok és a Józsefvárosi Cigányzenekar virtuóz koncertje csalogatta a térre a kicsiket és szüleiket. A legkisebbek a játszósarokban kúszhattak, mászhattak, de az ugrálóvár is nagy népszerűségnek örvendett.

A számos ügyességi játék, a hagyományos népi kosárkörhinta, az óriás buborékfújók és a vetélkedők is jókedvre derítették a résztvevőket.

A játékban elfáradt gyerekek a kézműves sátornál csendesedhettek el és mutathatták meg kreativitásukat, vagy az arcfestőknél alakulhatták át tündérekké, kiscicákká vagy éppen szuperhősökké.

A józsefvárosi rendőrkapitányság standjánál Tolnay Krisztina rendőr főtörzszászlós várta a kicsiket és szüleiket bűn és balestmegelőzéssel kapcsolatos játékos feladatokkal és ismeretbővítő kvízekkel. A nyári szünet záróhétvégéje vidám hangulatban, játékokkal, tánccal és zenével telt el a Mátyás téren, a gyermekek így élményekkel telve indulhatnak hétfőn ismét óvodába és iskolába.

Fotó: Baranyai Attila, Nyári Gyula/Józsefváros újság

Szöveg: Tukács Orsolya

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben