Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Felhívás

Csalókra figyelmeztet a rendőrség és a JSZSZGYK

2019. szeptember 05. csütörtök

A BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányság tudomására jutott, hogy az utóbbi időben több alkalommal kerestek fel időskorú személyeket ismeretlen személyek, akik a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ munkatársainak kiadva magukat kívánnak az időskorú személyek lakásába jutni, róluk információt szerezni – közölte lapunkkal a VIII. kerületi rendőrkapitányság és a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ közös felhívásban. Nevezettek azt kérik, hogy minden esetben győződjenek meg arról, hogy valóban az a személy áll az ajtónk előtt, akinek mondja magát, továbbá amennyiben gyanúsnak ítélik meg az érkező személyeket, úgy azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es központi segélyhívószámon.

A VIII. kerületi rendőrkapitányságnak bűncselekmény elkövetéséről, megvalósulásáról nincs információja, ezért megelőző jelleggel kívánja tájékoztatni a lakosságot, hogy a  Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ munkatársai, személyes kapcsolatfelvétel esetén intézményi igazolvánnyal azonosítják magukat. Az igazolványon, a munkatárs neve mellett, az intézmény pecsétje, és a vezető aláírása található. A JSzSzGyK az esetek többségében telefonon, avagy hivatalos irattal értesíti az ügyfelet munkatársuk érkezéséről, ritkábban érkeznek előre nem egyeztetett időpontban.

A rendőrség és a JSzSzGyK azt kéri, hogy az igazolványokat MINDEN esetben kérjék el, illetve amennyiben aggályai merülnek fel a magát családsegítőnek mondó személlyel kapcsolatban az intézmény központi telefonszámon +061/333-05-82 kérhetnek információt.

Fontos tudni, hogy a családsegítő sem készpénzt, sem értéktárgyakat nem kér, illetve a bankszámlájukhoz tartozó információkat sem igényli.  

A rendőrök azt tanácsolják, hogy idegen személyeket lakásukba ne engedjenek be, a lakás különböző helyiségeit, értékeik tárolási helyét ne mutassák meg és az esetlegesen lakásukba engedett személyeket soha ne hagyják magukra. Továbbá arra kéri a lakosokat, hogy amennyiben gyanúsnak ítélik meg az érkező személyeket, úgy azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es központi segélyhívószámon.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben