Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közlekedésbiztonság-javító intézkedések a Csarnok negyedben

Sebességcsökkentő küszöbök a Bérkocsis utcában

2019. szeptember 05. csütörtök

Öt sebességcsökkentő küszöb kialakítása kezdődött el a Bérkocsis utcában szeptember első napjaiban. Sára Botond polgármester lapunknak elmondta: az intézkedésre azért volt szükség, mert az autósok gyakran elmulasztották megadni az elsőbbséget az egyébként is nehezen belátható, jobbkezes utcában. A helyzet megoldására további segítség, hogy a Csarnok negyed eme tömbjét a munkálatok befejeztével bevonják a 30 km/óra sebességkorlátozott zónába.

A küszöbök egymást követően kerülnek kialakításra, és a Bérkocsis utca minden kereszteződésében épül egy belőlük, egészen a Bacsó Béla utcáig. A munkálatok az Auróra utcai kereszteződésében kezdődtek el szeptember első hetében.    A helyszínen Sára Botond polgármester lapunknak elmondta, a sebességcsökkentő akadályok kialakítására a gyakori autós koccanások megszűntetése mellett azért is nagy szükség van, mert sok kisgyermek fordul meg ezen az útszakaszon – hiszen itt található a Tücsök-Lak bölcsőde is –, akiknek az épségére fokozattan ügyelni kell.

„Több út-, és járdafelújításról, -építésről döntött idén az önkormányzat. Ez is azok sorába illeszthető, ám annyiban tér el a legtöbb intézkedéstől, hogy itt nem a burkolatok javítása történik, hiszen azok jó minőségűek, hanem a beavatkozásnak közlekedésbiztonsági oka van. A lakosság megerősítette azt az igényt, miszerint biztonságosabbá kell tenni a Csarnok negyed eme részét. Ennek érdekében nemcsak ezek a küszöbök kerülnek kialakításra, hanem a munkálatok befejeztével az egész Népszínház utca – Bacsó Béla utca – Vásár utca – Víg utca – Déri Miksa utca – Nagyfuvaros utca által határolt tömböt be fogják vonni a 30 km/óra sebességkorlátozott zónába” – fogalmazott a polgármester.

A munkálatok idejére forgalmirend-változásokat vezetnek be, a forgalomlassító küszöbök elkészültéig az önkormányzat a lakók és az autósok türelmét kéri.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Zékány János

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben