Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Eddig bujkált a hatóságok elől

Józsefvárosban fogták el az olasz bűnözőt

2019. szeptember 08. vasárnap

Tizenhárom és fél év szabadságvesztésre ítélték hazájában a férfit, aki eddig rejtőzködött a hatóságok elől. Az elítéltet Józsefvárosban fogták el a rendőrök. Az elfogott férfi Olaszországnak történő kiadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

Pénzmosás, csalás, orgazdaság, bűnszövetség létrehozása, illetve kábítószerrel és lőfegyverrel való visszaélés miatt az olasz bíróság jogerősen 13 és fél év végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt egy férfit, aki megszökött a hatóságok elől. A nemzetközi elfogatóparanccsal körözött személy évek óta bujkált.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztály rendőreinek tudomására jutott, hogy a most 50 éves férfi Magyarországon rejtőzködhet. A KR NNI nyomozói felvették a kapcsolatot az Olasz Állami Rendőrség Speciális Operatív Szolgálat munkatársaival, és a nemzetközi együttműködés eredményeképpen beazonosították a keresett személyt, illetve tartózkodási helyét.

A KR NNI felkérésére a KR Bevetést Támogató Osztály munkatársai szeptember 5-én, Józsefvárosban intézkedés alá vonták a férfit, akit elfogtak, előállítottak, majd kiadatási őrizetbe vettek.

Forrás: police.hu

Fotó: Józsefváros újság/archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben