Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Egyszer volt, hol nem volt…

Felvirágzott tündérbirodalom Józsefváros szívében

2019. szeptember 08. vasárnap

Immáron negyedszerre változott Tündérkertté a Kálvária tér a Turay Ida Színház színészeinek és munkatársainak jóvoltából. Az ingyenes rendezvényre, mely a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával valósult meg, szombat délután kettőtől várták a családokat, kicsiket és nagyokat, hogy elröpítsék őket a varázslatos birodalom világába, ugyanakkor színpadi előadásokkal is megörvendeztették az odalátogatókat.

A Karib-tengerről kalózhajón érkezett Csingiling bukkant fel elsőként a Kálvária téren, hamarosan mellé szegődött a többi tündér is, koboldokkal, manókkal és hobbitokkal kart-karba öltve.

A gyönyörű Tündéranya varázsütésére megnyílt a virágdíszbe borult Tündérkert, amelyre még a kíváncsi Nap is előbújt az őszi esőt hintő felhők mögül.

A mesevilág megelevenedett alakjai manóházikókká formált sátraikban szórakoztatták a csillogó szemű, kalandra éhes gyermekeket. A tánckuckóban – a Tücsök és a Kék Tündér rezidenciájában – a betérők táncra perdülhettek, Csoszi manó gitárjával szolgáltatta a talpalávalót.

Az életre kelt csodás lények a mesepalotában diavetítést rendeztek, a Tündérmázoldában a gyermekekből mesehőst pingáltak, a Kobold Kommandóban játékos feladatokkal tanítottak a biztonságos közlekedésre, a Manóvarázsdában jelmezpróbát tartottak, a Törptanpályán akadályfeladatok révén ügyesítettek.

A Kobold műhelyben a varázspálcák elkészítésének titkát ismertették, hogy a varázslatot a gyermekek az otthonukba is tovább vihessék. A tündérek üstjébe mindenki bedobhatta egy-egy kívánságát, amit a hegyesfülű szépségek a karácsony angyalával együtt igyekeznek majd valóra váltani.

A Tündéranya jelmezébe bújt Darvasi Ilona, a Turay Ida Színház igazgatója a helyszínen lapunknak elmondta, hogy olyan programot álmodtak meg annak idején, amin a családok együtt tudnak részt venni, ahol a gyermekek szüleikkel együtt élhetik át az élményeket.

A nyár végi időpontot pedig éppen azért választották, hogy minél többeknek legyen lehetősége találkozni a mesebirodalom szereplőivel, mellette megismerkedni egymással is. Az igazgató szerint évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a rendezvény, ami őket is arra ösztökéli, hogy mindig többet és újat mutassanak a közönségnek.

Az est beköszöntével a Deák Diák Általános Iskola manói és tündérei kápráztattak virtuóz néptánc produkciókkal, a gyerektündérek és manók össztánca, illetve a Sziget Dance Tánc Sport Egyesület növendékeinek latintánc bemutatója után pedig a Turay Ida Színház művészei vették birtokba a színpadot.

A nézők a zenés barangolás résztvevőjeként többek között A dzsungel könyve és a Cabaret című musicalekből, illetve a Hippolyt, a lakáj című zenés vígjátékból is hallhattak részleteket, a Hungaro Boogie tánckar rock and roll showját követően pedig magyar népdalok és nóták dallamai csendültek fel Hűvösvölgyi Ildikó és Benkő Péter előadásában.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

Szöveg: Imre Zsófia, Tukács Orsolya

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben