Idén is ötnapos sörfesztivál zárta a nyári szezont a Corvin Sétányon. A folyékony kenyér rajongói a X. Corvin Sörfesztiválon húsznál is több kiállító közel százféle csapolt és üveges sörét kóstolhatták meg. A habzó italok – köztük a különleges fűszerezésű gyümölcsös sörök, lágerek és szűretlen búzasörök – mellé finomabbnál finomabb sörkorcsolyákkal is készültek a szervezők és a bemutatkozó kiállítók.
Az immár tizedik alkalommal megrendezett fesztivál látogatói szeptember 4-e és 8-a között tölthették meg a különleges és minőségi sörökkel a korsóikat, és örömteli találkozásokkal, kellemes beszélgetésekkel a pillanatot.
A sörök kedvelői megkóstolhatták például a Mókos Sörház, a Rizmajer Kézműves Sörház, a Kecskeméti Sörmanufaktúra, a Domján Sörfőzde, a Fóti Kézműves Sörfőzde és a Sümegi Sörház különlegességeit is. A nagy gonddal és odafigyeléssel készített magyar és székely kézműves nedűk mellett pedig többek közt cseh és belga sörökkel is olthatták szomjukat.
A szervezők a szomjoltás mellé az étvágy csillapításáról is gondoskodtak: a grillezett finomságok mellett egyebek közt gemenci szarvaskolbásszal, libatepertővel és őrvidéki kézműves hódolhattak a gasztronómiai élvezeteknek azok, akik a folyékony kenyér mellé némi harapnivalóra is vágytak.
Fotó és szöveg: Tukács Orsolya