Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

„Legyenek mindnyájan egyek.”

Ars Sacra Fesztivál tizenharmadszor

2019. szeptember 11. szerda

Minden év szeptember harmadik hetén, a Kulturális Örökség Napjaival egy időben kerül megrendezésre az ország legrangosabb szakrális művészeti ünnepségsorozata, az Ars Sacra Fesztivál. Szeptember 14. és 22. között több mint hatszáz ingyenes programmal, közel négyszáz helyszínen várják az érdeklődőket határon innen és túl. Szokás szerint a józsefvárosiak idén is bőven csemegézhetnek a kerületünkben megrendezésre kerülő programokból.

Kiállítások, koncertek, színházi és irodalmi előadások, filmvetítések, tematikus séták és több száz lélekemelő program gazdag kínálatával idén is megrendezésre kerül az Ars Sacra Fesztivál. A nemzetközi minősítéssel rendelkező rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitójára hagyományosan Józsefvárosban, a Nemzeti Múzeumban kerül sor szeptember 13-án.

Emellett ez alkalommal is több kerületi helyszínen várják az érdeklődőket: szeptember 14-én szombaton, a Nyitott Templomok Napján a Horváth Mihály téri Szent József-plébániatemplom és a Dankó utcai Krisztus szege kápolna zenei programokkal készül, míg szeptember 22-ig többek között a Nemzeti Múzeumban, a Jézus Szíve Jezsuita Templomban és a Párbeszéd Házában, a Szentkirályi utcai evangélikus templomban, a Józsefvárosi Galériában és a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben töltekezhetnek fel a látogatók a „szent művészetek” kínálta szakrális élményekkel.

A teljes programkínálat a fesztivál honlapján érhető el.

Fotó: Józsefváros újság/archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben