Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Önkormányzati választás 2019

Öt polgármesterjelölt indul Józsefvárosban

2019. szeptember 11. szerda

Október 13-án, vasárnap önkormányzati választásokat tartanak Magyarországon. A fővárosban a polgármester és egyéni választókerületi jelöltek mellett főpolgármestert is választunk. Az önkormányzati választásokra a jelöltállítási határidő szeptember 9-én lejárt, a választási bizottságok kisorsolták a szavazólapon szereplő jelöltek listáját is. Kerületünkben öt polgármesterjelölt méreti meg magát.

Józsefvárosban a helyi választási bizottság öt polgármesterjelöltet – akik a megadott határidőig leadták a szükséges ajánlóíveket – illetve a Fidesz-KDNP, a Momentum-DK-MSZP-PM-LMP-Szolidaritás, valamint a Közös Értékek Pártja (KÉP) egyéni választókerületi jelöltjeit vette nyilvántartásba.

A szavazólapon a helyi választási bizottság sorsolása alapján a polgármesterjelöltek az alábbi sorrendben fognak szerepelni: dr. Suda Dezső (független), dr. Sára Botond (Fidesz-KDNP), Körmendi Gábor Attila (KÉP), Fehérvári Zsolt István (Magyar Munkáspárt), Pikó András (Momentum-DK-MSZP-PM-LMP-Szolidaritás).

Az október 13-ai választáson a főpolgármester-jelöltek a következő sorrendben szerepelnek majd a szavazólapon: Tarlós István (Fidesz-KDNP), Berki Krisztián (független), Thürmer Gyula (Magyar Munkáspárt), Puzsér Róbert (Állampolgárok a Centrumban Egyesület), Karácsony Gergely (Momentum-DK-MSZP-PM-LMP).

Fotó: Józsefváros újság/archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben