Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Biztonságosabb sportolás a józsefvárosi iskolákban

Megszépült a LOSI sportudvara

2019. szeptember 12. csütörtök

Folyamatosan szépülnek meg a józsefvárosi általános iskolák tornatermei, sportudvarai. A már megújult tornaterme után most elkészült a Losonci Téri Általános Iskola sportudvara is. Sára Botond polgármester az önkormányzat és a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) összefogását hangsúlyozta, amelynek köszönhetően biztonságosabb és modernebb környezetben sportolhatnak a józsefvárosi diákok. A sportpálya bejárásán részt vett Kocsis Máté, kerületünk országgyűlési képviselője, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

Sára Botond lapunknak elmondta: Józsefváros önkormányzata sikerrel pályázott a Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem Felújítási Programján, amelynek keretében hat kerületi iskolában újulhattak meg tornatermek, sportudvarok. A polgármester hozzátette: a beruházáshoz az MKSZ 325 millió forintot biztosított, az önkormányzat önrésze 100 millió forint volt.

Mint azt Sára Botond kifejtette: az általános iskolák már nem tartoznak az önkormányzat fenntartása alá, viszont továbbra is támogatják ezeket az intézményeket lehetőségeik szerint. A polgármester köszönetet mondott Kocsis Máténak, az MKSZ elnökének, hogy a program során megújulhattak a sportudvarok és tornatermek, hangsúlyozva az összefogás fontosságát, hogy ilyen volumenű beruházások is meg tudjanak valósulni.

A polgármester kitért arra is, hogy a LOSI-nak nemcsak az udvara,hanem – önkormányzati forrásból – a kerítése is megújult a nyár folyamán. Sára Botond hozzátette: a program nem ért véget, jelenleg folyamatban van a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskola sportudvarának felújítása, valamint további pályázatok előkészítésén is dolgoznak.

„A szülőkkel együtt nagyon örülünk a fejlesztésnek, hiszen jóval szebb és biztonságosabb lett a pálya” – hangsúlyozta Stenczinger Csilla. Az iskola igazgatója elmondta, hogy a felújítással bővültek a sportolási lehetőségek a LOSI-ban. Mint kifejtette: amíg nincs nagy téli csapadék, itt tartják a testnevelésórákat, valamint a sportszakköröket. „A pályán lehet focizni, kézilabdázni, röplabdázni, atletizálni, valamint streetballpalánkoknak köszönhetően ezt a sportot is űzhetik a diákok” – tette hozzá.

Mint már arról korábban beszámoltunk, az MKSZ és az önkormányzat összefogásával modernizálták kerületünkben a Németh László Általános Iskola, a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium, a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, valamint a Losonci téri Általános Iskola tornatermét, de megújult a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola tornaterme és sportpályája, illetve a Deák Diák Általános Iskola kis és nagy tornaterme is.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Bányai Rudolf

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben