Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A kulcs a tolerancia és a türelem

Negyven éve együtt a Melly házaspár

2019. szeptember 13. péntek

Immár 40 éve, hogy Dr. Melly András és felesége, Kinga örök hűséget fogadtak egymásnak. A jeles alkalomból szeptember 12-én az önkormányzat nevében Egry Attila alpolgármester köszöntötte a Baross utcában élő párt egy színpompás virágcsokorral, egy palack finom borral, egy kis csokoládéval és a Turay Ida Színház egy tetszőleges előadására szóló jegyekkel. A házaspárral a hosszú és jó házasság titkáról, illetve az együtt töltött évekről is beszélgettünk.

Kinga és András már kisgyermek koruk óta ismerik egymást: mindkettejükcsaládja a Palotanegyedben, a Baross utcában élt. „A szüleink jóban voltak, ígyugyanabba a bölcsődébe jártunk, később pedig egy kis kitérő után ­­ők hoztakminket össze egymással” – idézi fel Kinga az emlékeket. A szülők terve úgylátszik nem is sikerülhetett volna jobban: alig egy évvel az újbóli találkozásután már össze is házasodott a pár, akik András családjának Baross utcailakásában azóta is megértésben és szeretetben élnek egymással. Két lányukszületett, akik négy unokával – három kislánnyal és egy kisfiúval –ajándékozták meg őket.

A házaspárt a hosszú és jó házasság titkairól is faggattuk. „A kulcs atolerancia, a megértés és a türelem” ­– erősítik meg mindketten a beszélgetéssorán. „A feleségem páratlanul türelmes és békés a természete” – teszi hozzáAndrás, aki közel negyven éve dolgozik baleseti sebészként. „A mi generációnkatmég arra tanították, hogy a család egybentartása elsősorban a nők feladata, és énigyekeztem is megtenni minden tőlem telhetőt” – teszi hozzá Kinga, aki ma márnyugdíjas ugyan, de korábban a gyermekek nevelése és a háztartás mellett egykönyvesbolt vezetésében lelte meg a hivatását. A család egységének megőrzéseolyan jól sikerült, hogy egyik gyermekük ugyanabban a társasházban, a mellettüklévő lakásban él a családjával.

Bár különböző volt a hivatásuk, a házaspárnak a közös élményekgyűjtésére is sok alkalma nyílt az együtt töltött évek során. Mint mondták: elsősorbanaz utazás jelentett közös kikapcsolódást, de többek között színházba isszívesen járnak együtt.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

Szöveg: Tukács Orsolya

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben