Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Több mint hatszáz program

A Nemzeti Múzeumban nyitották meg a XIII. Ars Sacra Fesztivált

2019. szeptember 13. péntek

Szombaton kezdődik az Ars Sacra Fesztivál, amely több mint hatszáz ingyenes programot kínál csaknem 400 helyszínen országszerte és a határokon túl. A keresztény művészet erőteljes és új színt vitt az ember addigi tevékenységébe – hangsúlyozta Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek az Ars Sacra Fesztivál megnyitóján pénteken.

Az érsek kiemelte, hogy a fesztivált egyre szélesebbkörben rendezik meg, s új központi témával készülnek a NemzetköziEucharisztikus Kongresszusra a liturgiához kapcsolt művészettel. Varga Benedek,a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója a megnyitón elmondta, hogy a művészet –legyen szakrális vagy profán – elemel a hétköznapoktól, az ismétlődésből,emellett elgondolkodtat és szabaddá tesz. A fesztiválon egyebek melletttárlatokkal, színházi és irodalmi előadásokkal, koncertekkel és tematikussétákkal várják az érdeklődőket szombattól szeptember 22-ig.

A XIII. Ars Sacra Fesztivál mottója: Legyenek mindnyájanegyek. A programok között szerepel a négy történelmi egyház közös zenei áhítataa Szent István-bazilikában négy egyházi iskola kórusainak vasárnapifellépésével. Klukon Edit és Ránki Dezső zongoraestet ad a Budapest MusicCenterben, Roby Lakatos együttesével pedig klasszikus, népi ésdzsesszdarabokkal, valamint filmzenével szórakoztatja a közönséget a HálóKözösségi és Kulturális Központban.

A Karosi Júlia Quartet koncertjén Kodály és Bartók műveicsendülnek fel az Óbudai Társaskörben, Művészet és hitvallás címmel MajorosÁron Zsolt szobrászművész és Mayer Éva grafikusművész beszélgetnek Istenről,hivatásról, művészetről és családról Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetessel.Páros mágia címmel Szabó T. Anna és Dragomán György írók a Lóvasút Kulturálisés Rendezvényközpontban várják a közönséget estjükre. Az Ars Sacra FesztiváltBogányi Gergely zongoraművész zárja Liszt műveivel a Gazdagréti SzentAngyalok-plébániatemplomban.

Az Ars Sacra Fesztiválról korábban itt írtunk.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben