Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Nemzetközi elfogatóparancs volt ellene

Józsefvárosban került rendőrkézre egy FBI által is keresett csaló

2019. szeptember 14. szombat

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Irodájával (FBI) együttműködésben két Budapesten bujkáló nemzetközi elfogatóparanccsal körözött férfit is őrizetbe vettek, egyikük Józsefvárosban került rendőrkézre - adta hírül a police.hu

Az USA hatóságai átutalásos csalás bűntett elkövetése miatt adtak ki elfogatóparancsot egy 44 éves amerikai állampolgár ellen. A férfi által vezetett csoport amerikai befektetőktől összesen 3,5 millió dollár értékben csalt ki pénzösszegeket jelentős hozamú befektetések ígéretével, melyeket azonban nem teljesítettek. A nemzetközi együttműködés eredményeképpen a nyomozók beazonosították a magyar fővárosban bujkáló férfit, akit a KR Bevetést Támogató Osztály (BTO) munkatársainak bevonásával szeptember 4-én a VIII. kerületben fogtak el.

A rendőrök a két férfit kiadatási őrizetbe vették, az Amerikai Egyesült Államok részére történő kiadatásáról a későbbiekben dönt a bíróság - tájékoztat a police-hu.

Forrás és fotó: police.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben